Header Ads

Städa upp bloggen med LÄS MER funktionenHär på Fixabloggen har vi ett tema som automatiskt delar av varje blogginlägg efter ett visst antal ord och sen bara visar den första biten text på bloggens framsida. Det gör det lättare att som besökare få en överblick över vilka inlägg som finns och ger samtidigt en liten smakbit av vad varje inlägg innehåller.

En blogg som har hela, långa blogginlägg på startsidan kan kännas svåröverskådlig. En bloggläsare som hamnar på din blogg är kanske inte så intresserad av det första eller andra inlägget, men skulle älska det tredje. Risken då är att denne inte orkar scrolla ner så pass långt utan ger upp när den kommer ner till rubrik nummer två och det vill vi ju inte!
Då är det bättre att visa lite kortare utdrag ur varje inlägg och låta din besökare själv välja vilka inlägg den vill klicka sig in på.

Även om ditt tema inte har den här funktionen kan du skapa samma effekt på din egen blogg genom att använda Läs Mer-knappen då du skriver ditt inlägg. Det är till och med så att det kan vara en fördel att själv dela av inläggen eftersom du då kan lägga skiljelinjen där det passar bäst i din text.


GÖR SÅ HÄR


När du skriver ditt inlägg (eller redigerar ett gammalt) klickar du helt enkelt med musen i ditt blogginlägg där du vill ha brytningen och sen klickar du på knappen för Infoga brytning. Svårare än så är det inte.
När du sen spar ditt blogginlägg kommer bara den första delen, ovanför brytningen, att synas på bloggens framsida.

Du kan redigera texten Läs mer i gadgeten Blogginlägg i Layout i din adminpanel. Byt bara ut texten mot det du själv föredrar att ha.

Om du bestämmer dig för att bara ha utdrag från inlägg på din bloggs startsida går det bra att gå in och redigera dina gamla inlägg och lägga till den här bryt-linjen nu i efterhand. Arbeta dig bakåt i din inläggslista, det är ju de senaste inläggen som syns i första hand så de är viktigast att få med för att få det där rena, städade intrycket på din bloggs startsida.


No comments

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------