Header Ads

Vem länkar till dig?Ibland blir man lite nyfiken på vem som länkar till ens blogg där ute på internet.

I din bloggs adminpanel har du under Statistik en länk som heter Trafikkällor. Den visar några av de senast klickade inkommande länkarna till din blogg (så kallade backlinks) men långt ifrån alla.

Det finns många verktyg för att hitta backlinks, men en sajt jag hittat som verkar fungera bra och som är gratis heter Rank Signals.


Här kan du när du fyller i din bloggs länk få reda på många fler tillbakalänkar. Du får se de fem mest klickade länkarna utan motprestation, men för att få hela listan behöver du registrera dig. Det är gratis, men kräver en fungerande emailadress eftersom du måste bekräfta din mailadress via en länk i ett mail de sänder ut.

Tips!
Du kan använda en så kallad 10-minuters mail för att slippa få ev. skräppost till din egen mail.
Kopiera mailadressen du ser på sidan och använd den när du registerar dig. Ditt verifikationsmail sänds ut direkt från Rank Signals och du kan öppna det direkt på 10-minuters mails-sidan. Glömmer du däremot ditt lösenord i framtiden kan du inte återfå det eftersom du inte använde din egen mail, men du kan ju alltid skapa ett nytt konto.

För mig var det helt klart värt att registrera mig, i Fixabloggens länklista hittade jag sammanlagt 115 spännande tillbakalänkar!

När du har fyllt i din bloggs adress (glöm inte http:// och prova både med ändelsen .com och .se - de ger olika resultat beroende på hur folk länkat till dig) och klickat på Explore Links får du fram din länklista.Här hittar du dels webbsidan/bloggen som länkat till dig, namn och adress på den och dels hur de länkat till dig. Med en textlänk, bildlänk eller i en blogglista. Det går inte att avgöra exakt hur personen gjort, men du får en bra fingervisning åtminstone.

Om du tittar i kolumnen till höger ser du att det står Link Anchor Text & URL.

Link Anchor Text är alltså den översta raden för varje länk. När det är din bloggs namn som står där (i mitt fall Fixa Din Blogspot) ligger länken antagligen i en blogglista men den kan också finnas i ett inlägg även om det är lite ovanligare.
På den andra raden ser du att det står Hem och min egen bloggadress. Det är alltså länken jag har i min meny på bloggen, den räknas ju också som länk och används tydligen rätt flitigt.
På den tredje raden står det Image och har en liten bildikon. Då är alltså länken en bild som någon länkat hit.
På den fjärde raden står det bara här och då har personen alltså länkat ett ord bara. "Den bloggen hittar du här" kanske det står i ett inlägg eller något liknande. Det hjälper dig att hitta din länk om du går till den här sidan och letar efter vart personen nämnt din blogg.Nu kan du gå tillbaka ibland och se om dina inkommande länkar, dina backlinks, förändras över tiden. Vem skickar flest besökare till dig?

No comments

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------