Header Ads

Lägg till sökbeskrivning till blogg och inlägg

Jag skrev tidigare om hur du kan ge dina inlägg en permanent länk som du själv väljer efter vilka sökord du tror är mest effektiva.

Blogger har ett par andra SEO-funktioner som är relativt nya också, metataggar och sökbeskrivning. (SEO betyder Search Engine Optimization, sökmotoroptimering)

Det här låter kanske avancerat men tar man det ett steg i taget är det enkelt och effektivt, du kan inte förlora på att ge din blogg en extra knuff i sökmotortävlingen med andra bloggar.

Metataggar

Börja med att gå till Adminpanelen - Inställningar - Metataggar - Beskrivning. Välj Redigera.
Fundera över hur du bäst beskriver din blogg på 150 tecken, hur får du dina läsare intresserade om de ser ditt meddelande i en sökmotorrad?Så här ser det ut i sökmotorn Google om jag söker på Blogspot:


Allt kommer inte alltid med så var smart, välj rätt sökord först!

Sökord för inlägg

Nästa steg är att välja sökord för respektive inlägg.
När du skriver ditt inlägg, klicka på Sökbeskrivning i menyn till höger.Fyll i en kort, beskrivande text av ditt inlägg. Försök använda nyckelord du redan använt i inlägget, det ger "extrapoäng" hos sökmotorerna. Skriver du om hur du och barnen besökt en lekpark, skriv lekpark i sökbeskrivningen.  Ju mer rättvisande dina sökord är, desto bättre ranking hos sökmotorerna men glöm inte att du konkurrerar med hundratusentals andra bloggare.


5 comments:

 1. Hej, jag har en fråga. Kan man fixa på något vis så att man kan se IP-adresser enklar på Blogspot istället för att man ska behöva registrera sig på flera sidor för att se över vad det är för typer som skickar kommentarer med en ond cirkel? Tacksam för svar! :)

  ReplyDelete
 2. Nej, tyvärr kan man inte det... Det hade varit bra men blogspot har inte den funktionen.

  ReplyDelete
 3. Ha...Såg nu att jag har det Inaktiverat (Metataggar) borde nog ändra :)
  Tack för bra tips!

  ReplyDelete
 4. Är jag lite blind eller kan det vara så att alla inte har "Sökalternativ" på höger sida i ett inlägg?
  (Jag har bara: Etiketter, Schemalägg, Permanent länk, plats, kapslingslänkar,alternativ)

  ReplyDelete
 5. Nej du är inte blind. Ibland måste man först gå in på Inställningar - sökinställningar. Överst där hittar du Metataggar, där står det troligen inaktiverad nu, klicka i ja där istället. Vill du inte lägga till några metataggar eller göra det vid ett senare tillfälle, så lämnar du bara själva textfältet tom.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------