Header Ads

SEO-anpassa dina inlägg med ny länkfunktion

Jag skrev tidigare ett inlägg om hur man kan seo-anpassa varje inläggs egen länk, alltså den länk som visas i webadressfönstret i webläsaren då man öppnat just det inlägget. Valet av länk kan innebära stor skillnad i sökmotorernas resultatlistor så det är en viktig del i bloggandet om man vill ha många besökare.

Blogger har nu lagt till en funktion som tidigare varit förbehållen wordpressbloggare, vi kan själva välja permanentlänk för våra inlägg, oavsett vilken rubrik vi har.
Det här låter som något enkelt och kanske något man inte behöver bry sig om, men för oss som ständigt jobbar för högre ranking hos sökmotorer som Google är det ett stort steg framåt.


Välj permanentlänk

När du skriver ditt inlägg hittar du numera en extra länk i menylisten till höger, Permanent länk.
Klicka där och välj alternativet Anpassad webbadress.

Här fyller du i den kortaste och mest beskrivande rubriken du kan tänka dig på ditt inlägg. Du får bara använda a-z  A-Z  0-9 och understreck ( _ ) bindestreck ( -) och punkt  ( . )  så du kan inte använda å, ä eller ö.
Fyll inte i hela din bloggs adress, bara de ord du vill att slutet på din länk ska ha.

Din permanentlänk behöver inte vara logisk eller grammatiskt riktigt skriven, fyll bara i de få sökord du vill ha för att locka rätt läsare till ditt inlägg. Jag har valt permanentlank-ny-funktion för det här inlägget, det beskriver innehållet på det kortaste vis jag kom på.

Spara din permanentlänk och publicera ditt inlägg. Lycka till med din sökmotoroptimisering!

6 comments:

 1. Jag råkade se denna funktion av en händelse idag - men bra tips och tack för närmare förklaring!

  ReplyDelete
 2. Jag upptäckte också det idag och det är ju verkligen toppen!

  ReplyDelete
 3. Hej!

  Bra tips! Jag har en liten fråga bara: måste man skriva "permanentlank-exempelord-exempelord" eller behöver man bara skriva de orden man vill ha, utan "permanentlank"?

  Tack för en grym blogg!

  ReplyDelete
 4. Åh, det var bara för att mitt inlägg handlade om permanentlänkar som jag skrev just det ordet. Inget man behöver eller ska göra annars!

  Vad bra att du frågade, kanske fler uppfattade mitt exempel på samma vi och då fick vi reda upp det.

  ReplyDelete
 5. Jättebra, Anneli - hade jag inte sett!

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------