Header Ads

Manual för nybörjarbloggare

Det kan kännas som en djungel när man precis skaffat sin första Blogspotblogg och försöker navigera runt i adminpanelen. Hur gör man egentligen för att börja posta inlägg och går det att ändra bloggens utseende?

Du kan ladda ner en utförlig nybörjarguide (på engelska tyvärr) hos Blogger Buster, kika mer här!


Guiden innehåller många förklarande bilder och är absolut värd att läsas om du nyligen skaffat din första Blogspotblogg.

8 comments:

 1. Jag lägger till en ny sida. Den finns nu. Men den visas inte i bloggen. Och dess namn finns inte i flikarna högst upp. Däremot så visas den i Förhandsvisning. "Publicera" och "Uppdatera" har ingen effekt. Vad är fel? Att lägga till ny sida brukar annars gå bra.
  Jag har nu försökt många gånger på denna blogg.
  http://grandmotherviveca.blogspot.se/
  viveca.lammers@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Viveca - Där du lägger till sidor kan du också flytta om dem. Prova att flytta upp din nya sida så den ligger tidigare i menyn och se om den syns då. Det ser ut som om din meny är full och då kanske den sista sidan inte syns längre?

  ReplyDelete
 3. Aha? OK...tack!
  Är det så att man har ett visst utrymme, som ska räcka till alla sidor, och om man då har för många bilder i de första sidorna så har man gjort av med all plats, som man annars skulle ha haft till de andra sidorna?
  Om man har för många idéer, skriverier och bilder är det alltså bättre att dela upp allt på två olika bloggar. Eller flera...en blogg för varje kategori av bilder?
  Men i den här fotobloggen har jag ju väldigt många bilder och där tycks inte sidorna ha tagit slut...???
  http://vfotonatur.blogspot.se/
  Jag har en känsla av att jag använder bloggarna ungefär som hemsidor??? Som ett slags mellanting.
  Vore det kanske bättre om jag lärde mig att göra en hemsida?`
  Har man mer utrymme i en hemsida så att flera bilder får plats...???
  Eller är det bättre att i sidor lägga in länkar till andra ställen där bilderna ligger?
  Har jag (="min profil") också ett begränsat utrymme (=alla bloggar tillsammans)?
  viveca.lammers@gmail.com

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Hejsan! jag behöver verkligen hjälp! Har precis skappat en blogg på blogspot, och förstår nästan ingenting. Men det jag mest undrar är.. Hur får man google translate på sin blogg?

  ReplyDelete
 6. Vjosa Haliti: Google translate kan du enkelt lägga till som en gadget. Gå till Layout - lägg till gadget - och välj den gadget som heter Översätt.

  ReplyDelete

 7. Jag ska göra en ny hemsida för en ideell tidskrift. Den har tidigare legat på en massa gratisprogram. Hemsidan innehåller ca 85 artiklar och fler kommer att läggas in i framtiden. Kan jag använda mig av Blogspot/blogger? I länken nedan hittar du en typisk sida för tidskriften.

  http://www.inblickosteuropa.se/?p=/2articles/19.html

  ReplyDelete
 8. Hej!
  Tack för informationen du delar med dig. Jag har dock ett problem med min nystartade blogg. När jag lägger in tex "start" och "om mig" i menyflikar (sidorna) så syns inte rubriken/namnet på dem (bara en åt gången) förrän jag pekar på dem (den tomma rutan alltså) med muspekaren (alternativt fingret på iPaden) När jag tittar runt på andra bloggar så är deras rubriker synliga allihopa, fast den man är inne på är extra grovmarkerad text i.
  Vad gör jag för fel?
  Kanske läser du inte här längre, det har ju gått ett antal år sedan du startade den här hjälpbloggen. Jag har googlat runt och försökt hitta en lösning på mitt problem, men utan resultat. Jag drar mig för att läsa manualer på engelska, är inte så bra på det. Och forumet du pratat om där man kan ställa frågor och diskutera verkar inte finnas kvar?
  Vore jättetacksam för hjälp.
  Här är min blogg:https://ulltovathantverk.blogspot.se/

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------