Header Ads

Bloggplanering

Jag tycker om ordning och reda och att planera. Detta gäller även bloggandet. Alla har vi väl suttit framför datorn och ska skriva ett inlägg, men plötsligt är alla idéerna slut. För att undvika detta och för att få en bra struktur på bloggen, börjar jag alltid en ny vecka med lite bloggplanering.

Vilka inlägg ska jag göra under veckan? Rubrik? Ämne? Ska det vara några länkar i inläggen? Jag fyller på att-göra-listan och funderar över veckans bloggmål. Till min hjälp har jag "Bloggplaneraren", en färdig mall som jag gjort och skrivit ut. Jag brukar fästa veckans planering med en klämma på mitt anteckningsblock som alltid ligger bredvid datorn. Ordning och reda!

Klicka gärna på bilden, spara och skriv sedan ut på din skrivare!


Ett gästbloggsinlägg av Emelie Ekborg


Florist/bloggare/skribent/grafisk designer
Sedan 2 år tillbaka driver jag bloggen www.svenskablomsterbloggar.se där jag försöker sprida inspiration om min stora passion blommor.

7 comments:

 1. Vilken lysande idé! Ska genast skriva ut ett par.

  ReplyDelete
 2. Smart!!
  Måste säga att det är väldigt roligt med gästinläggen här :)

  ReplyDelete
 3. Tack för att du delar med dig av din bloggplanerare! Den ska jag definitivt använda mig av! :D

  ReplyDelete
 4. Hej!
  Jag behöver hjälp ang en grej i bloggen och jag hittar inget om det tidigare, så tänkte fråga istället. Det är så här att jag vill byta plats på datum/tid som jag har över rubriken just nu. jag vill ha den under rubriken!
  vet inte hur man gör och har försökt själv och googlat om det utan att lyckats. jag har mallen minima. det skulle vara toppen om du kunde göra ett inlägg om hur man ändrade det där.

  ReplyDelete
 5. Sofia - om du går in i bloggens adminpanel - Layout och in i gadgeten Blogginlägg kan du längst ner i den flytta runt tid, datum och sånt. Kika där!

  ReplyDelete
 6. Tack för denna planerare! Den åker direktupp på kylen :)

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------