Header Ads

Bloggplanering del II - Miniserier och fasta inlägg

Har ni tänkt på att en del bloggar har små miniserier? Detta är ett perfekt sätt att strukturera sin blogg. Dessutom kan det var till hjälp då man har svårt att komma på vad man ska skriva om.

Miniserier eller fasta inlägg kan man ha t ex på en bestämd veckodag eller kanske en eller ett par gånger i månaden. Ordet miniserie kan ju tyckas låta lite avancerat med det behöver inte vara krångligare än att man bloggar om ett visst ämne. Vill man förtydliga så kan ge miniserien ett namn som man använder varje gång och skapa gärna en kategori för seriens alla inlägg. Om man har en blogg där man enbart bloggar om ett speciellt ämne, kan detta också vara ett tillfälle att inkludera ett annat. 

På min blogg har jag till exempel ett fast inlägg varje måndag som jag kallar Happy Monday. Då försöker jag ha något inspirerande eller roligt, som en bra start på veckan. En gång i månaden har jag en miniserie som heter Bukettguiden, där tipsar jag om brudbuketter som passar gör just den månaden.

Andra förslag på fasta inlägg och miniserier kan vara Trädgårds Torsdag, Veckans Pyssel, Fredags recept. Håller du eller din familj på med något projekt? Ett husbygge kan ju bli miniserien Drömvillan.


Ett gästbloggsinlägg av Emelie Ekborg


Florist/bloggare/skribent/grafisk designer
Sedan 2 år tillbaka driver jag bloggen www.svenskablomsterbloggar.se där jag försöker sprida inspiration om min stora passion blommor.

3 comments:

 1. Jättebra inlägg!
  Speciellt gillar jag delen med att ha regelbundna händelser som läsarna känner igen och förhoppningsvis väntar på. Här på Fixas har vi ju dina inlägg varje måndag, det är något jag själv ser fram emot varje vecka! :-)

  ReplyDelete
 2. Superbra inlägg :)
  Jag vet många som har Måndagslistan,veckans blogg mm mm det är roligt,men själv har jag inte detta ännu....

  ReplyDelete
 3. Jo, precis. Det kan ju varieras hur mycket som helst och många gånger så gör såna här regelbundna händelser att läsarna blir nyfikna och kommer tillbaka för att se vad so bjuds denna veckan.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------