Header Ads

Mer kommentarsproblem

Sen Blogger införde den trådade kommentars-funktionen för ett par veckor sedan har det varit svårt att kommentera eller till och med att läsa bloggar för många av oss.
Det här är en bugg i Bloggers kod, det är inget vi själva kan påverka, men vi kan göra vissa förändringar för att underlätta för våra besökare att se och kommentera vår blogg. Det verkar som om de som har problem alla använder Internet Explorer, men det är inte bekräftat. Från vad jag har förstått har de som surfar med Google Chrome, Firefox, Opera och Safari inga problem.

I våra inställningar kan vi välja inbäddade kommentarer (man fyller i sin kommentar under inlägget) - pop up-kommentarer (en ruta poppar upp där man fyller i sin kommentar) eller helsideskommentarer (man blir förflyttad till en separat sida där man skriver sin kommentar)

Eftersom de nya trådade svarskommentarerna bara fungerar i det inbäddade alternativet kan du välja pop-up eller helsides-alternativet tills vidare. När Blogger löst buggen kommer vi att berätta om det här på Fixabloggen och då kan du byta tillbaka till inbäddade kommentarer.

Så, hur byter man till rätt sorts kommentarsfunktion då?

Om du har den nya, vita instrumentpanelen väljer du Inställningar - Inlägg och kommentarer - Plats för kommentar - popup-fönster/Helsida.


Om du har den gamla, beiga instrumentpanelen väljer du  Inställningar - Kommentarer - Kommentarsformulärets placering - popupfönster/HelsidaNu hoppas vi bara på att Blogger åtgärdar det här problemet och (min åsikt) slutar testa funktioner på oss vanliga bloggare innan de vet att de är felfria. Det börjar bli lite irriterande  ;-)

11 comments:

 1. Problemen finns även på Safari/Firefox. Precis som ni skriver kan man komma runt det med vissa inställningar. Man kan kommentera även med ibäddat och således använda den nya svarsfunktionen. Läs här vilka inställningar som behöver göras: http://minplatsisolen.blogspot.com/2012/01/kan-du-inte-kommentera-kolla-har.html

  Problem kan fortfarande kvarstå. För att komma runt det så klickar man på Svara på någon annans kommentar; då ser man UNDER kommentarsrutan som visas en länk där det står LÄGG TILL KOMMENTAR. Tryck på den länken och då kan man lämna en vanlig fristående kommentar.

  Hälsningar Linda

  ReplyDelete
 2. Vad bra att du lägger till fler saker du märkt fungerar/inte fungerar. Det är jättesvårt att hitta rätt kombination men tillsammans kanske vi kan hitta rätt alternativ.

  Just nu hoppas jag att Blogger ska fixa hela kommentarsproblems-grejen, det har varit alltför mycket krångel på för kort tid för att det ska vara okej i min mening.

  Anneli

  ReplyDelete
 3. Det är samma sak med google crome. Så jag kom på att om jag öppnar kommentatorsrutan i ny flik, så kan jag kommentera.
  Men har ju märkt att det är problem med en del bloggar då. Inte alla.
  Vi får hoppas det ordnar sig :))
  kram i natten och glad för att ni finns här.
  Synnöve.

  ReplyDelete
 4. Det där med att öppna i ny flik är bra. Men det behöver jag göra med vissa av de bloggar som ändå inte har den nya svarfunktionen. Hoppas verkligen allt fixas snart!

  ReplyDelete
 5. Många har haft problem med att få funktionen med trådade kommentarer att fungera. En fiffig användare (inte jag) upptäckte att det fungerade efter att twitter-widgeten tagits bort. Vette tusan varför det är så, men det har varit förklaringen hois flera bloggare.

  ReplyDelete
 6. Här synns jag inte alls!
  Chintoh.blog.spot.com

  ReplyDelete
 7. Men om ni har problem,så kan jag säga ta bort ORDKONTROLLEN!
  Inger

  ReplyDelete
 8. Har tappat delar av April 2012 bort till December 2011. Får väl leva med det - men vill veta om hur det har gått till.

  ReplyDelete
 9. Jag har försökt på alla sätt att få en inbäddad ruta precis som på den här bloggen. Ett tag hade jag disqus men den började strula så jag tog bort den efter det kan jag inte få kommentarsfunktionen på min blogg att fungera.

  http://demokratbloggen.blogspot.se/

  ReplyDelete
 10. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------