Header Ads

Var är min sidokolumn?

Det händer att bloggare frågar mig varför deras sidokolumn (sidebar) har halkat ner under inläggen. De har inte ändrat något i kodmallen och bara bloggat som vanligt.

Det här kan bero på ett par saker men vanligast är att man har för många inlägg på startsidan med många foton i. Det kan räcka med att man har inställningen 3-4 inlägg på förstasidan och sen skapar ett inlägg med ett tiotal foton för att sidokolumnen ska bli utträngd, men det finns inga exakta regler att utgå från. Det är mycket som påverkar och sammanlagt blir det för tungt för just din blogg. Ett annat alternativ kan vara att man lagt till en javaskriptkod eller liknande, antingen i ett inlägg eller i ett sidelement (gadget).

Så, hur börjar du felsöka?

Tänk först efter, har du lagt till en ny gadget på din blogg nyligen? Prova då att ta bort den och se vad som händer.

Hjälpte det inte?
Då är det dags att börja öppna varje inlägg du har på startsidan, ett i taget. Titta efter om det enskilda inlägget har sin sidokolumn på plats.


När du hittar inlägget som skapar problemet (sidokolumnen är borta) ska du gå till Inlägg och välja att redigera det krånglande inlägget.
I det nya gränssnittet ser det ut så här:I det gamla gränssnittet ser det ut så här:När du öppnat inlägget för att redigera det ska du välja att spara det som utkast för att se om din blogg får tillbaka sitt vanliga utseende.

I det nya gränssnittet:

Och i det gamla gränssnittet:


När ditt inlägg är spart som utkast kan du när du vill publicera det igen, det hamnar på samma plats bland dina andra inlägg som tidigare. Det får alltså inte dagens datum (om det inte hade det från början) utan behåller den publiceringstid det hade från början.

När du spart inlägget som utkast går du tillbaka till din blogg och ser efter hur den ser ut.
Förhoppningsvis är allt på plats igen.

Du kan nu fundera på om du vill redigera det felande inlägget och minska det eller om du hellre låter det vara opublicerat. Vad som är bäst är helt beroende på vad som fungerar hos dig, det är svårt att svara generellt på.

Lycka till!


7 comments:

 1. Hej!

  Jag har fått precis detta problem! Kan du hjälpa mig?

  tippbritta.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Tippbritta - du verkar ha mer problem än så eftersom inga länkar fungerar på din sida, det går inte att öppna dina inlägg alls. Vi får kika på det!

  ReplyDelete
 3. Men vad kan då ha hänt? Hoppas du kan hjälpa mig med det!

  ReplyDelete
 4. Super takk för tipsen, jag hade problem med att mina gadgets inte visades, följde instuktionerna, att plocka bort respektive inlägg Allt tillbaka efter uppdatering Tack!

  ReplyDelete
 5. Tack herrgud! Hur skulle jag klara mig utan er! ;)

  ReplyDelete
 6. TACK så jättemycket för din förklaring! Jag har massor med bilder i varje inlägg så det räckte med att minska antal inlägg på startsidan eller /sida. Perfekt! Jag är så tacksam!!

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------