Header Ads

Webshop med Blogger

Jag fick ett par frågor i mitt tidigare inlägg om man får använda sin Blogspotblog som kommersiell webshop (om man kan bygga en bra mall för det förstås) och efter att ha läst Bloggers användarvillkor kan jag inte hitta något som går emot det.

Jag har försökt lusläsa både den svenska och den engelska varianten och ingenstans hittar jag något som säger att man inte får använda sin blogg kommersiellt.

Man får inte sprida användandet av Bloggers programvara kommersiellt = alltså får man inte sälja bloggplatser/möjligheten att blogga med Bloggers programvara, men man FÅR använda Bloggers programvara för att skapa webshoppar. Det är en stor skillnad!

Om du hittar något som motsäger det här är jag tacksam om du länkar till den paragrafen här i inläggets kommentarer så alla läsare får ta del av din upptäckt! Det här är viktigt för många läsare som använder sig av Bloggers gratisprogramvara för att skapa sin webshop!

11 comments:

 1. Ngn som vet om man kan lägga till köpnuknappar och payson på blogger eller ngt liknande?

  ReplyDelete
 2. Det finns en sådan sida i blogger för att ha en webbshop. Men det fungerar bara i USA än. Jag kollade upp det redan i våras och kollade runt lite. Så jag hoppas att det kommer snart till oss.

  ReplyDelete
 3. Tack Marie.
  Då får man hoppas på att det även kommer hit...gillar blogger ju =))

  ReplyDelete
 4. Vad jag fattat det som så är det helt Ok!

  ReplyDelete
 5. Hej!
  Nu behöver jag hjälp igen.. :P
  Men det är ju det din blogg är till för :D
  Min fråga är alltså: kan man veta någons IP om man vill "blokera" en från bloggen? Är en som jag skulle vilja blokera. Jag orkar inte förklara men kan man?? Hur gör man isåfall?
  Annars, hur kan man få bort den från sin blogg?

  ReplyDelete
 6. Men var hittar man den funktionen där man kan lägga upp en webbshop?

  ReplyDelete
 7. Det var toppen att höra. Det var vad jag trodde och är så gott som klar med websidan, men det känns väldigt bra att du verkligen letat och inte kunnat hitta något som är emot det. Det finns ju även Google sites där man kan fixa sin hemsida gratis, men jag föredrar Blogger eftersom jag kan med det mesta där.
  Tack, tack!

  ReplyDelete
 8. Hallå hallå! Ni som vet om vart man kan lägga upp en webshop på Blogger kan väl skriva vart man går här?

  ReplyDelete
 9. Smulan, det finns ingen inbyggd webshopsfunktion för blogger. Du får hitta din egen applikation att använda.
  Ev kanske jag skriver något om det i framtiden, men inte just nu.

  Frågan jag fick av ett par bloggare var om det var tillåtet att använda en blogspot-blogg för ekonomisk vinning. ;-)

  ReplyDelete
 10. Jag undrar om man på sin blogspot kan lägga in en butik genom en knapp som ligger längst upp på sidan som sedan leder till en översiktlig sida där allt som är till salu finns uppradat. Hur går man till väga i så fall?

  ReplyDelete
 11. Syster Elin: Visst kan du göra det. Knappen lägger du till med en bild-gadget. I den gadgeten kan du även lägga till en länk dit man kommer om man klickar på bilden. Så där kan du länka till en webbbutik eller om du har en annan blogg som du använder till butik.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------