Header Ads

Ny skribent på Fixa-bloggen och nytt gränsnitt på blogger

Anneli som driver denna blogg och forumet Fixa din blogg med mera frågade om jag ville hjälpa till att göra inlägg här efter att hon snokat i min lilla bloggskola som jag nyligen startat. Efter lite funderande (läs fick ändan ur att sätta igång) tänkte jag att visst! Nu kör vi!

Förvänta dig inte att jag är mästare för det är jag inte. Kodning kan jag i princip ingenting om, men kan ändra i kodmallar efter instruktioner. Och det här med tekniska termer är inte alls min grej. För mig är chapta ordkontroll och inte chapta till exempel. Ordet tutorial visste jag inte vad det betydde förrän jag frågade Anneli. Jag kan göra tutorials, men jag visste bara inte att det var det jag gjorde. Och jag kan mycket om bloggers mallar och malldesign. Det jag inte kan tar jag reda på när jag får ork och lust. Andra bloggportaler kan jag ingenting om. Det är blogger och blogspot som gäller för hela slanten. Så på den nivån är jag rent kunskapsmässigt vad det gäller bloggar.

Om mig då.
Fru Gårman heter jag. Eller, nä jag heter inte Fru Gårman men jag kallar mig det i min blogg. Bloggen förresten, det är frugarman.blogspot.com som är min. Jag har en man som jag kallar husbandet. I verkligheten heter han något annat men i bloggen är det husbandet som är hans namn. Förutom det har jag en hund som jag kallar Kalven. Som väntat heter han något annat i verkligheten. Dessutom har jag en hund som jag kallar Vita faran. Och samma där. IRL har hon ett annat namn. Hon figurerar mindre i min blogg än vad Kalven gör. Kalven har till och med en egen fanpage på facebook. Klicka på gilla där och följ med på hans (sov)äventyr. Min blogg är lite som kinderägg i vardagen. Jag byter bloggfärg lika ofta som andra byter underkläder. I alla fall om man byter underkläder i snitt två gånger i månaden.

Nog om mig och mitt här. Blev du det minsta nyfiken så är det bara att klicka in sig på min blogg.

Nu är det alltså meningen att jag ska komma med tips och trix. Det första jag tänker ta upp är detta med det nya gränsnittet på blogspot. De har ju kommit på att hela designen ska ändras.
Just nu kan man använda både det gamla och det nya gränssnittet. Det gamla kommer att försvinna så småningom, därför rekommenderar jag att man redan nu börjar att leka med den nya. För som det är nu har man möjligheten att byta tillbaka till den gamla om man inte navigerar rätt i den nya. Jag har använt den nya sen dag ett när jag upptäckte den och tycker numer att den gamla är helt ologisk, precis vad jag tyckte om den nya första veckorna jag använde den. Vanas makt är stor.

Så här växlar du mellan det nya och det gamla gränssnittet.
Gå till instrumentpanelen, eller vilken sida som helst där du hanterar din blogg.
Klicka där pilen visar

Då ändras sidan till det nya gränssnittet. Som du ser är det ganska mycket annorlunda mot det gamla.
Kika runt lite och bekanta dig med det nya utseendet.
När du vant dig så kommer du säkert precis som jag gjort tycka att det nya gränssnittet är mycket bättre. Eller vi får i alla fall hoppas på det, för förr eller senare kommer det bara att finnas det alternativet.

Så där ja. Det blev mycket text på mitt första inlägg här. I fortsättningen ska jag försöka hålla mig lite mer kortfattad, om det går. Är det något speciellt du undrar i bloggers mallar så var inte rädd för att fråga. Kanske dyker det upp en instruktionsinlägg om just din undran här på bloggen.
Vi hörs!

Fru Gårman

8 comments:

 1. Härligt...
  Hälsar dig ♥-ligt Välkommen!

  ReplyDelete
 2. Jättekul att ha dig här!
  Välkommen!

  ReplyDelete
 3. Vad bra att hitta hit. Nu skall jag kika in på din blogg. Fru Gråman. Har bloggat i ett år snart och är ganska så självlärd. Och har mycket kvar att lära. Så himla roligt är det så denna hjälp kom från en skänk från ovan. Eller vad man säger :) Nya gränssnittet tyckte jag verkade krångligt...men som sagt måste börja använda det nu. Tack från lilla mig. Kram Maria

  ReplyDelete
 4. Å snälla!
  Problem,att fixa min blogg till den gamla designen!Samt hur få in banner i min nya blogg!Som heter MIN DAGBOK:
  Kram,Inger Rozén

  ReplyDelete
 5. Glömde ju,min blogg heter Chintohs blogg/nya Min dagbok.

  ReplyDelete
 6. Hej!
  Min son som är grafiker kunde inte ens fixa till min bloggs gamla design.Som den ser ut nu,vill man helst gråta,Vänl.Inger,Chintohs blogg

  ReplyDelete
 7. Flera frågor,varför ska det behöva stå,tex när jag ska fixa egen gadget otillåtna tecken?Men jag heter ju vad jag heter?Rozén-Chintoh???Vänl.Inger Rozén-Chintoh

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------