Header Ads

Har du frågor om Blogspot?

Det finns mycket att skriva om här på Fixabloggen och min främsta inspirationskälla är era frågor. Det är tack vare era "undringar" och problem som jag får idéer till fler inlägg.
Nu vill jag fråga er:
-Vad ni vill veta? Vad vill ni att jag skriver om framöver?

Skulle du vilja ändra någon detalj på din blogg men vet inte hur?
Vill du veta mer om bloggens inställningar? Undrar du över sekretessinställningar, ditt bloggkonto eller hur man skapar en blogg med många skribenter?

Passa på att ställ dina frågor i det här inläggets kommentarer så ska jag se vad jag kan skriva om framöver. Ju fler som undrar ungefär samma sak, desto viktigare är det att skriva om ämnet!

47 comments:

 1. Det skulle vara bra om du gav tips på hur man får in Facebooks gillaknapp med foton på sin blogg. Har försökt ett flertal ggr men hittar inte rätt URL från min Facebooksida som ska in i en ruta.

  Kram Anna Vattenkanna

  ReplyDelete
 2. Ja facebook undrar jag också över, men jag skulle vilja ha en sån där fin liten gilla-knapp under varje inlägg. //Emelie

  ReplyDelete
 3. Ta upp de nya dynamic wiev designen :D

  ReplyDelete
 4. Har försökt få till reaktionsknappar under mina inlägg i bloggen men jag lyckas inte.Då har jag markerat den funktionen i Konfigurera blogginlägg men endå finns de inte där!

  ReplyDelete
 5. Hejsan svejsan..gamla Fix och Trix..jo den där nya mallen Dynamic..blir inte riktigt klok på den..och det verkar bara funka i Chrome..ha det..Maria

  ReplyDelete
 6. Jag kan inte längre gå in på min blogg. Varför?

  ReplyDelete
 7. Jag har en ljudfil i amr som jag skulle vilja ha i ett inlägg om det går, men vet inte hur man gör. Det är ingen video utan enbart ljud.

  ReplyDelete
 8. Ni som söker "Gilla"-knappen så har jag haft den på min blogg och även instruktion om hur man får dit den.
  Har inte tid att leta rätt på den nu, men skriv in sökord: "barbaskön" och "gilla gilla gilla" i googlesök så är jag säker på att ni hittar igen den.
  Lycka till!

  ReplyDelete
 9. Jättebra att ni lämnar förslag!

  Nu har jag fått lite nya uppslag för kommande inlägg här på Fixas.
  Tack!

  ReplyDelete
 10. Hej!
  Jag hittade nyss din blogg och tycker den är faaaaaaaaaaantastisk!
  Men jag undrar om du kan hjälpa mig?
  Jag har hittat en bild på internet som jag vill ha som bakgrund på min blogg, men jag får inte dit den :(
  Skulle du kunna göra det kanske? Du kan väl skicka en kommentar på min blogg om du kan göra det? :D

  ReplyDelete
 11. Hej Anneli!!
  Jag har satt hos min blogg inlägg som jag har lite problem "Sidor" hittar jag inte hos min design vid instrumentpanel, fast jag har ett annat sida hos Rapunzel ju helt bra med sidor!! Men hur hos min "JamieSilver" kunde jag gärna om du kan se efter min inlägg! Jag hittar inte, det blir jag lite galet!! Men jag ser de har redan tillagt hos gadget. Tack förhand! Ha en fin söndag ☻ Varma hälsningar // Jamie!!

  ReplyDelete
 12. Hej!
  Jag skulle gärna veta mer om hur/om man kan få med sina gadgets när man byter till Dynamic Views. Det är ju jättecoolt med detta nya sätt att visa bloggen, men jag kan inte vara utan mina gadgets :-) Eller är det så att det funkar i Chome? (Jag kör fortfarande IE...)
  Superbra blogg om jag inte redan skrivit det :-)
  /Annika

  ReplyDelete
 13. Jamie Silver - jag har jättesvårt att förstå vad du frågar efter. Jag gissar att du använder någon slags översättningsfunktion men ordföljden och meningen blir helt förvrängd och jag har verkligen svårt att svara på dina frågor.
  Kanske går det lättare om du försöker skriva på engelska?

  ReplyDelete
 14. Fantastiskt bra att du har den här räddaren-i-nöden-bloggen :)

  Jag har lagt in en sån där kommentarsruta som du också har i högerspalten. Det är ju inte jättemånga som kommenterar (dessvärre) men de kommentarer jag får är mest från utländska bloggare som vill att jag ska länka. Inte för att de är intresserade av min sida utan för att de vill ha fler besökare till sina köp-och-sälj-sidor. Det känns lite som spam. Går det att undvika? I så fall hur? Eller är alternativet att skippa kommentarsfältet? // pappa K

  ReplyDelete
 15. Pappa K - är det chattboxen eller "senaste kommentarer" du tänker på?

  Jag rensar min c-box med jämna mellanrum men hittills är det sällan jag får spam där. Det gör man via Cbox.ws och väl inloggad väljer man Messages.

  Jag har nog aldrig fått riktig spam i mina inläggskommentarer vad jag kan minnas, men jag håller koll och raderar allt som kan uppfattas som spam också, det känns bäst.

  Min regel är att om en person som kommenterar inte skriver på svenska, inte kommenterar något jag skrivit om på bloggen eller inte verkar veta vad bloggen handlar om - då är det spam och ska raderas. Hellre att jag raderar lite för mycket än för lite eftersom varje länk som skickas ut från min sida (enligt sökmotorernas indexering) avgör min bloggs placering i sökresultaten.
  Dåliga länkar (spamsidor) ger sämre resultat och därför är det värt att rensa.
  Man får vara självisk när man bloggar, åtminstone när det gäller spammare!

  ReplyDelete
 16. Sv. Tack! :D Men alltså, jag är inte så himla duktig, jag vet för sjutton inte ens vad tutorials är?! Sorgligt men sant. hahaha...

  ReplyDelete
 17. sv. Jamen jag är nog lite intresserad av det hela! Men jag svårt att hitta tiden. Egentligen fattar jag inte varför för jag har hur mycket tid som helst som jag använder på andra sätt helt i onödan. Vad jag behöver är en rutin att kika in här och i forumet, men av någon anledning får jag inte in den rutinen. Bloggfikat också, dagarna bara går och jag missar alla onsdagar... Men visst. Jag är inte alls främmande för att hjälpa till här! Jag vill också lära mig mer. Vill kunna hela bloggergrejen ju. :)

  ReplyDelete
 18. Facebook håller jag med om och även jag har problemet att få reaktionerna på bloggen. Allt är ifyllt och sparat med dom syns inte.
  /Angelica

  ReplyDelete
 19. Kära du FixaDinBlogspot!!
  Ja du kan se efter min blogg inlägg,
  "Om Sidelement" Var snäll!!
  Varma hälsningar JamieSilver ☻

  ReplyDelete
 20. Tack för tipset! Jag ska satsa på att bli mer självisk :) I alla fall i spamträsket.

  ReplyDelete
 21. Hej Fixa,
  jag har länge försökt få med reaktionsknappar på bloggen samt delningsknappar. Hur jag än ordnar objekten under "konfigurera blogginlägg" syns de inte på bloggen. Tidigare hade jag även en snabbredigeringssymbol synlig, jag tog bort den på försök och misslyckas gruvligen med att få den synlig igen.
  Vete sjutton vad som händer och inte sker, är inget datageni.

  ReplyDelete
 22. Hej, jag skulle behöva hjälp med hur man får in en film som man gjort på sin iPhone till bloggen ;)
  Hoppas du vet hur man gör så du kan svara :D
  Det är alltså vanligt ''film-program''

  ReplyDelete
 23. Behöver mest hjälp hur man får in den om man inte har hittat den på youtube (om man har lagt in den!)
  För jag vill liksom inte visa den för hela världen!!
  Jag har ändå bara typ 1-10 läsare varje dag och kommer såklart sätta på en effekt men ändå..

  ReplyDelete
 24. Jag skulle vilja att du skriver lite om vad som är tillåtet på Blogger.
  Villkoren som Google tillhandahåller är på hundratals sidor, och det är i stort sett omöjligt att plöja igenom allting.
  Främst undrar jag över vad det egentligen är för skillnad på en hemsida och en blogg. Många mindre företag skulle ju kunna ha en (gratis) blogg i stället för en (dyr) hemsida. Jag tänker på små butiker, frisörsalonger, manikyrister osv.
  Det står i Googles villkor att bloggen inte får användas i kommersiellt syfte, men samtidigt så kan man hitta mängder av bloggar som handlar om "min butik", "mina öppettider" osv. Alltså "kommersiellt syfte".

  ReplyDelete
 25. Hos mig syns inte heller reaktionerna på senare tid.

  En sak jag undrar över är om man får använda blogger till att göra en enkel hemsida för ett företag?

  ReplyDelete
 26. Jag undrar också liksom flera andra om man får använda blogger som hemsida för sitt företag?

  ReplyDelete
 27. Men hej vad glad jag blir, precis vad jag behöver - en fråga-om-allt-möjligt-möjlighet.. i detta nuläge är det i första hand två saker jag undrar över/stör mig på vad gäller min blogg, den här: http://kkvaale.blogspot.com/ men som jag pysslar med design på i denna: http://kkvaaltest.blogspot.com/. I den första är problemet hästen. Den "flyttar på sig" beroende på hur stor skärm man har, t.ex tittar jag på sidan i min 15'' mac ser den helt annorlunda ut mot för när jag använder min 27'' mac osv.. Finns den nån kod man kan stoppa in för att få bildkoden att justera efter sidans mitt istället för höger resp vänsterkant på bloggen? Det skulle underlätta lite ;)  Sen i den andra (testblogg) ser du att texten hamnar för långt uppe på sidan, kan jag med hjälp av koder få texten att börja längre ner? Själva bloggen om du förstår vad jag menar..

  (haha ursäkta att jag förklarar som en kratta, hoppas du begriper ändå och tack för en jättebra sida :))

  ReplyDelete
 28. Tack för alla tips!

  Av personliga skäl har jag inte kunnat/orkat skriva så mycket den senaste tiden (jag har ju forumet och Bloggnytt att hålla koll på också så jag försöker fördela tid och ork) men jag ska göra mitt bästa för att svara på de frågor jag kan i kommande inlägg här på Fixas.

  ReplyDelete
 29. Hur får man in en ikon?
  T.ex http://blablablablablabla.blogspot.com
  Och innan ''http://'' är det en ikon ibland.
  Hur får man in den? Jag tror du har lagt in hur man gör det förut för jag tror jag sett det på sin blogg någon gång tidigare när jag kollat på ala sidorna för att hitta bra tips men jag hittar den inte nu.

  Om du inte har skrivit om det så gör det är du snäll.
  Annars så skriv gärna adressen på det inlägget i din chattbox eller i en kommentar på min blogg för jag skulle verkligen bli glad då!
  Kram Hanna
  P.S jag behöver föresten inte hjälp med det jag skrev där uppe D.S

  ReplyDelete
 30. Jag undrar om man kan byta namn på kategorierna/etiketterna?

  ReplyDelete
 31. Hejhej :)
  Jag undrar över hur man centrerar rubriken till ingläggen :)
  Behöver verkligen hjälp!!!

  ReplyDelete
 32. Jag undrar bland annat om det där med den där dynamic wiev designen och om man kan göra så att ens komenterer står i mitten i stället för till höger. Jag skulle bli jätte glad för svar. :)
  Tack ^^

  ReplyDelete
 33. Hej,
  Har forsokt fixa favicon men den kommer inte upp...bara nar man sparar bloggen pa favoriter. Vad har jag gjort for knas?! Tack for super bra blogg/forum for oss som inte hajjar allt.

  ReplyDelete
 34. Hej! Jag undrar hur man får in egna bilder till headern? Vill ha en personlig header, men har svårt att få till det...

  Tack för alla tips.

  ReplyDelete
 35. Hej igen!
  Du förstod inte riktigt min fråga..
  Men jag behöver inte hjälp längre, annars säger jag till :D

  ReplyDelete
 36. Hej!
  Jag har en liten fråga bara...
  Kan man inte lägga in egen reklam på blogspot.com bloggar? Typ från affiliatorprogram och liknande. Själv har jag blogg.se och där är det ganska lätt, men vi försöker fixa till en blogspot.com blogg också men det verkar vara lite klurigare där.
  Har du någon aning om det fungerar, isåfall HUR man gör osv. osv
  Vore jättetacksam för svar!

  ReplyDelete
 37. Hej!
  Jag har försökt lägga till funktionen "Reaktioner" men det funkar inte. Vet vart man hittar den, men när jag kryssat i rutan och sparat så syns det ändå inte på min sida. Har du några förslag? :)
  Tacksam för svar!! /Erica

  http://ericatt.blogspot.com/

  ReplyDelete
 38. Jag skulle vilja veta hur man gör för att kunna göra rutan som kommer upp när man kommenterar i din (min) blogg mer personlig.

  ReplyDelete
 39. Hej! Vill först tacka dej för en jätte fin sida, den har varit till mycket hjälp.Nu har jag en fråga som jag hoppas att du kan hjälpa mig med; Jag ville ha ett bildspelet under blogtiteln och så att bilderna "glider" vidare, beslöt därför att använda Photobucket (enkelt att fixa). Nu är jag bara irriterad på att när man klickar på bilderna kommer man tillbaka till Photobucket... Dessutom är där photobuckets knappar under bilderna som jag inte tycker om. Kan man göra något åt detta?

  ReplyDelete
 40. Kan du fixa en julkalender? Skulle vilja ha en i min blogg.

  ReplyDelete
 41. Albin - jag har koden till den jag använder själv, men jag får byta ut både framsidan och bilden under varje dag till bilder jag själv laddar upp. Har tyvärr ingen bra "riktig" och smidig kalender att bjuda på, inte någon som sköter sig självt.

  ReplyDelete
 42. Är det någon mer än jag som inte kan publicera era inlägg på Blogspot?
  jag måste använda min i-Phone för att göra det. Snälla hjälp mig någon annars måste jag lägga ned min blogg...

  Kramis ifrån Pockethexan

  ReplyDelete
 43. varför är min gilla inlägget knapp borta. Hur får jag tillbaka den? Snälla hjälp!

  ReplyDelete
 44. Jag kan inte lägga till eller ta bort bloggar på min blogglista. När jag klickar på "spara" så hänger det upp sig. vet du vad det beror på?

  Mvh Tina

  ReplyDelete
 45. Hej!

  Jah har problem med att ordna en sida på min blogg där jag vill ha fotoalbum. Man ska kunna gå in på sidan och välja mellan olika album.

  Snälla hjälp?

  Varma hälsningar Emma

  ReplyDelete
 46. Jag undrar hur man får tillbaka sin profil och en kort sammanfattning om vem man är på bloggen
  ???

  ReplyDelete
 47. Petra Åström: Gå till layout - lägg till gadget och välj sedan profil (längs ner på listan). Klart!

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------