Header Ads

Dölj, ta bort och återställ din blogg

Blogger låter oss skapa så många bloggar vi vill på samma profilkonto, en del användare har uppemot hundra bloggar, men de flesta av oss håller oss till ett fåtal.
Kanske känner du att du vill ta bort en blogg som inte längre passar in i ditt skrivande och då har du ett par olika alternativ att välja på.

Du kan ändra dina inställningar så att du är den enda som kan läsa bloggen (genom att du framöver loggar in på din blogg) via Inställningar - Tillstånd - Bloggläsare - Endast bloggskribenter. Välj Endast bloggskribenter.


Eller, om du tror att du antagligen inte kommer att skriva mer i din blogg och inte vill att den ska vara sökbar via nätet så kan du radera den.
Det gör du via Inställningar - Grundläggande - Ta bort blogg


När du klickar här får du först chansen att spara dina blogginlägg. Gör det!
Kanske kommer du aldrig någonsin att vilja visa upp dem för någon igen, men spar dem ändå. Alla kan ändra sig!  Exportera dina inlägg till din dator.

När du har exporterat dina inlägg klickar du på Ta bort den här bloggen.

Nu uppstår den smarta funktionen som gör att din bloggadress och din blogg finns kvar i Bloggers register i 90 dagar. Om du ångrar dig kan du återställa din blogg utan att förlora innehåll eller kommentarer.
Ingen kan heller registrera samma bloggadress som du hade under den här tiden.

Skulle du ångra dig går du bara till din instrumentpanel, den plats där dina bloggar är uppradade och där hittar du din borttagna blogg i ljust grått. Klicka på Ångra borttagning av den här bloggen.
Din blogg återställs till tidigare status och allt är som innan borttagningen.

Visst är det smart!Minns att allt du skriver på internet finns kvar i någon form och även om du väljer att det ska vara privat finns det alltid sätt att hacka en sida.

Om du valt att gå från en öppen blogg till en privat (enligt det första exemplet) kommer dina sidor ändå att finnas kvar i cachat tillstånd (Google och andra sökmotorer har läst och "kopierat" dina sidor) så alla kan hitta den sparade kopian av din blogg. Skriver du däremot privat framöver (utan att sökmotorer får indexera din sida) så är ditt material så privat som du väljer att hålla det.
Riktigt privat är bara en dagbok i din byrålåda!

25 comments:

 1. Hej !
  Jag har en bloggvän som hjälper mig med div.som ny bakgrund utöver det vanliga snygg header o. för över länkar.
  Jag har tre bloggar i Blogger dom jsg tänkte ha på bara en alla tre i en då förstår Du.Har sett att på WP kan man ha länkar att gå in på och komma till mina andra bloggar.

  Den första jag skaffade var Mi´s nya liv (och det jag har levt)http://thoerr499-vitsippan.blogspot.com

  Hade en fotoblogg som jag saknar sedan jag bytt mobil.får jag inte in foton där längre.
  http://parart222.blogspot.com

  sen skulle jag fixa en ny fotoblogg med nya mobilen men den hade inte tjänsten med Blogger.
  Så då blev det en vanlig blogg. http://lemotmignublirduforevigad.blogspot.com
  Mina läsare blir snurriga i huvudet, en del tycker att jag bara ska ha en.
  Huvudbloggen är Mi´s nya liv.

  Kan Du hjälpa mig förstå hur jag ska gå till väga och kan förklara för min bloggvän hur jag vill ha det.

  Jättebra.och tack på förhand
  migrimlund@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Tackar för detta nu har jag stängt ned ett par av mina bloggar som jag inte anvönder.

  ReplyDelete
 3. Tack!
  Letade efter funktionen lääänge i går.
  Gjorde på ett litet annat sätt.
  jag var sååå nära att göra rätt sak och på rätt sätt.
  Men det jag gjorde blev, tror jag, rätt sak men på fel sätt?
  Kryptiskt... undrar du vad jag menar?
  Kolla i så fall här:

  http://liljegrens-spot.blogspot.com/2011/09/den-sjalvutnamnde-specialisten.html

  Men nu har jag fixat det med din hjälp.
  Tackar :)

  ReplyDelete
 4. Liljegren - jag älskar dina inlägg, de är finurligt klluriga och genomtänkta och det är alltid roligt att besöka dig! Hoppas du fick till det med variant fyra tillslut!

  Vitsippan - jag blev nog lika förvirrad som din bloggvän är jag rädd. Men, jag mailar och frågar lite närmre så ska vi nog kunna reda i det. Kanske vill du slå ihop bloggarna så alla inlägg hamnar i samma? Det är EN variant.

  LottaM och Fru Eriksson - bra om ni fick nytta av tipset!

  ReplyDelete
 5. Tack för ett bra tips. En fråga betr exportera bloggen: måste man inte spara sina gadgets och annat separat? Det skrev du i ett annat inlägg att man måste, men du beskrev inte hur.

  ReplyDelete
 6. Min blogg är fixad med hjälp av denna underbara bloggvän på ett litet kick var det klart och med en header till en som ingen hade.

  Hon har den här som länk på sin blogg och jag följer den. Alltid lär jag mig något.

  Trevlig Söndag !

  ReplyDelete
 7. Naset - Jo, den här exporten hämtar bara dina blogginlägg och kommentarer, inte design eller gadgets.

  Gadgets får man spara manuellt, gå in i varje html-gadget och kopiera koden (spara i anteckningsdokument på datorn eller liknande) och bilder och länkar spar man förstås också.
  Det är lite jobb.

  Gadgets som etiketter, bloggintresserade och annat där infon hämtas från bloggen behöver man inte spara, de uppdateras automatiskt om man lägger in dem på nytt.
  Men - du har 90 dagar på dig att ångra dig och under den tiden ligger dina gadgets kvar.

  ReplyDelete
 8. Tack, bra svar, som vanligt!

  ReplyDelete
 9. Hej!
  Jag undrar en grej:
  Kan man göra smilisar på blogger/blogspot??
  Skulle bli JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄTTE GLAD för svar!
  Svara i en kommentar här eller på min blogg http://hannas-liv.blogspot.com/

  ReplyDelete
 10. Tack Anneli :)
  Fina ord!

  Du förstår... det är mycket förvirrade tankar som bråkar en våning upp, och som vill komma ut :)

  ReplyDelete
 11. Hej. Helt plötsligt kan jag inte publisera mitt inlägg. Jag får ett meddelande att jag inte kan logga in på fjärrservern med mitt användarnamn och lösenord. Trots att jag har haft samma hela tiden
  Mvh

  ReplyDelete
 12. Karin igen.
  http://minlillaroda.blogspot.com/
  heter min blogg

  ReplyDelete
 13. Oj Karin - det var en svår fråga.

  Jag skulle nog rekommendera att du i första hand börjar med att köra en flush dns på din dator för att kontrollera att felet inte ligger hos dig (det tror jag inte att det gör, men för säkerhets skull) Du kan läsa hur man gör längst ner i den här tutorialen:

  http://fixadinblogg.com/index.php?/topic/2132-rensa-weblasarens-cookies-och-cache/

  Hjälper inte det skulle jag testa en annan webläsare och om inte det heller fungerar, vänta någon dag. Antagligen är det då ett serverfel som Blogger själva löser.

  En sak jag undrar är om du ändå kan logga in på din blogg? Är det bara själva publiceringen som inte fungerar eller är du utelåst från ditt konto?
  Om du är helt utelåst blir jag fundersam eftersom jag tidigare idag pratat med en annan tjej som råkade ut för just det i går kväll och fortfarande inte har någon lösning. Jag hoppas att det inte är någon ny bugg...

  ReplyDelete
 14. Toppen att det finns en sida som denna. Massor med läsvärda grejer.
  Hälsningar /SA

  ReplyDelete
 15. Jag vill bara tacka för att du finns! Här kommer så många bra tips och hjälpinlägg!! Tusen tack för en bra blogg!!
  Ha en bra helg!

  ReplyDelete
 16. TACK!
  Utan positiv feedback hade jag givit upp för länge sedan! ♥

  Anneli

  ReplyDelete
 17. Hej hej,

  Oj vad mycket hjälp jag fått genom din blogg i olika sammanhang när det gäller blogger. TACK!

  Tänkte också kasta ut en fråga och se om du kan hjälpa mig, Jag hade tidigare en annan blogg men bestämde mig av olika anledningar för att avsluta den. Korkad som jag var så raderade jag alla inlägg och "tömde" bloggen på information. Nu i efterhand inser jag att jag skulle ha låst den och sparat all information och bilder. Vet du om det är möjligt att återskapa inlägg som man har raderat? Jag har inte raderat hela bloggen utan enbart inläggen.

  Tack på förhand

  Hälsar Lotta

  ReplyDelete
 18. Hej jag kan inte göra så jag skriver min blogg men se kommer inte det där fram kan du hjälpa mig??

  ReplyDelete
 19. Hej! Jag har tagit bort min blogg men på något sätt finns den fortfarande kvar. jag har rensat cache och cookies och allt vad det heter men jag tog bort den för ett/två år sen och det försvinner bara inte. SNÄLLA TA BORT DEN!! jag vill inte att den finns kvar! jag vet inte vart jag ska vända mig då jag inte hittar någon adress/ telenummer till "ägaren" adressen är: tinawidmark.blogspot.com

  ReplyDelete
 20. Tina: Jag föreslår att du provar att göra om det. När man tar bort en blogg, så som beskrivs i inlägget ovan, ligger bloggen kvar fast dold i 90 dagar ifall man skulle ångra sig och vilja återskapa den. Om bloggen fortfarande ligger kvar efter 90 dagar, kan du istället prova att radera ditt google-konto (blogger är ju en del av google) förutsatt att du inte har andra bloggar, mail eller liknande.

  Men prova som sagt att gå in på INSTÄLLLNINGAR - ÖVRIGT och ta bort bloggen igen.

  ReplyDelete

 21. Hej! Jag har en gammal blogg som jag inte kan ta bort pga att mailadressen som var kopplad till den är borttagen sedan länge och lösenordet har jag ingenaning om vad de kan vara så jag kan inte logga in :/ vet du vem jag kan kontakta?
  sofieogren.blogspot.se

  ReplyDelete
 22. Hej jag har ett problem någon hackade min mejl adress och vet inte hur jag ska komma åt min blogg på blogger mitt nuvarande mejl nuruulight@Gmail.com

  ReplyDelete
 23. hej
  jag har haft en blogg mellan 2009-2013, nu vill jag ta bort en del bilder och kommer inte åt den, jag hade den som blogspot. får upp att jag inte har någon blogg va blogger. Vet du hur jag ska göra. Hade den på en annan mail än gmail, hotmail och kommer inte ihåg lösenordet.

  ReplyDelete
 24. Hej Mammamalika!
  Om du fortfarande har tillgång till din gamla mail kan du försöka återställa lösenordet till den först, men utan tillgång till den mail du använde kan du tyvärr inte få tillbaka din gamla blogg. Jag har själv ett par gamla bloggar som flyter där ute som jag inte kan få tillgång till pga ogiltig mailadress och vet hur frustrerande det är.
  Nu för tiden har Google ju lagt till fler säkerhetsåtgärder för att kunna komma åt låsta bloggkonton (se till att uppdatera mobilnummer och säkerhetsfrågor!) men det hjälper oss ju inte med de gamla då man enbart använde ett Bloggerkonto.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------