Header Ads

Captcha del 2 (ordkontroll)


Jag har skrivit om det här med ordkontroll (captcha) och Blogspot tidigare och förklarat varför det faktiskt inte behövs.

(Blogspot har ett eget inbyggt spamskydd som är effektivt och ordkontroll håller ändå inte mänskliga spammare borta, bara robotar)

I dag stötte jag på ytterligare ett inlägg ang användandet av captcha av min blogg-vän Fru Gårman. Hon har faktiskt en pågående anti-ordverifieringskampanj på sin blogg och eftersom hon alltid skriver med mycket humor och insikt rekommenderar jag dig att titta in hos henne. Kanske plockar du bort den där förhatliga captchan efter besöket, jag och många med mig hoppas det!


8 comments:

 1. Precis *Gillas
  /Kram till dig och Fru Gårman!

  ReplyDelete
 2. Jag tycker också att den där ordverifieringewn är himla dryg. Dock har jag så att jag måste godkänna kommentaren innan den läggs upp. Mest för att jag tycker det är så smidigt sätt att hålla koll på dom. Men det kan väl inte vara LIKA jobbigt som ordverifieringen?

  En fråga, kan jag ta bort ordverifieringen från min mejl (kontaktformuläret) också utan att vara rädd att spamrobotar ska ta över min mejl? :P Den var inlagd automatiskt när jag skaffade kontaktformuläret men jag gillar det inte och har funderat på om det är lugnt att ta bort den trots att det går till min mejl..
  Vad tror du?

  ReplyDelete
 3. Jag skulle behålla captchan på mailen om jag var du. Mailadresser ska man vara rädd om, de samlas lätt in med rätt program och säljs vidare till företag som vill köpa dem.

  ReplyDelete
 4. Tack! ♥ Känns härligt med denna respons för eländet. Jag är ju verkligen inte ensam om att tycka att det är ett elände.:)

  ReplyDelete
 5. Ja, jag håller med - det är otroligt tidsödande med verifieringar. Jag får kanske en robotkommentar i månaden och den hamnar automatiskt i skräpkorgen.
  God morgon :-)

  ReplyDelete
 6. Jag tycker oxå att det är så jobbigt med ordverifikationen som det är på många bloggar, förstår inte varför de har det. Har tänkt att de kanske råkat ut för något. Kanske skriver något om detta och länkar till dig.

  ReplyDelete
 7. Tack för tipset. Jag har liksom inte tänkt på att man kunde välja bort ordverifikationen även om det stört mig.

  Nu har jag ändrat till att alla får kommentera. Men jag skulle ju föredragit om jag kunnat behålla att de som har ett googlekonto ändå skulle vara inloggade. Vill gärna ha kontinuitet bland mina få kommentarer.

  ReplyDelete
 8. Jaha, nu måste jag kolla om jag har captcha eller inte på min blogg! Tack för klargörandet!

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------