Header Ads

Under ombyggnad - hälsning till dina besökare

De flesta av oss brukar bygga om på bloggen emellanåt och då kan man vilja lämna ett litet meddelande till alla besökare så de inte blir alltför avskräckta.

Kanske är det som med städning, man själv upplever det som stökigare än vad eventuella gäster gör, men det känns ändå skönt att få ursäkta sig litegrann.

Om du skriver ett vanligt inlägg om att du möblerar om försvinner det snart nedåt i bloggen och dina besökare kanske missar det, särskilt om de kommer till din blogg direkt via en länk till ett speciellt inlägg.
Då kan en bra lösning vara att lägga in en hälsning i en gadget i samma kolumn som dina blogginlägg, men ovanför inläggen.Gör så här:Gå till din bloggs Designsida och klicka på Lägg till Gadget.
Välj en Bildgadget.


Kryssa ur rutan som heter Krymp så att den passar det första du gör, du vill ha bilden i sin ursprungsstorlek (om du väljer en som är lika bred som eller smalare än din inläggskolumn).
Eftersom du antagligen klickade på Lägg till gadget i din sidokolumn kommer krymp-rutan att göra så din bild anpassas till sidokolumnens bredd om du inte kryssar ur den.

Välj sedan bild från din dator eller från en internet-adress.


När bilden laddats upp, spara!
Vill du kan du fylla i ev bildtext och rubrik förstås.Din bildgadget ligger nu i sidokolumnen där du la till den, men eftersom vi vill ha den ovanför blogginläggen tar du tag i den och drar den helt enkelt på plats. Ev kan du behöva "vicka lite" på gadgeten innan den streckade rutan öppnar sig.


Glöm inte att spara innan du klickar på Visa blogg.

Nu ska din bild ligga på plats ovanför blogginläggen.


Om du vill får du gärna låna någon av nedanstående bilder eller skapa en egen som passar din blogg!
Lycka till med ombyggnaden!9 comments:

 1. Sååå bra & vilka fina bilder du erbjuder :)
  Tack så hjärtligt/Kram

  ReplyDelete
 2. Tack för din informativa och "stöttande" blogg!
  Till stor hjälp för många!
  :) :)

  ReplyDelete
 3. vilket bra tips! ska jag användam ig av när det är dags att fixa om i bloggen =)

  ReplyDelete
 4. Tack snälla du för att du gjorde ett inlägg om detta och tipsade i min blogg. Jag hade inte en tanke på att man kunde göra såhär. Nu har jag lånat en skylt härifrån och det blev ju kalas :)
  Tusen tack!

  Kram
  Linda

  ReplyDelete
 5. Linda - ja, du gav mig idéen att skriv inlägget, säkert fler som funderar på att fixa med bloggen... Tack för inspirationen!
  Anneli

  ReplyDelete
 6. Toppen bra Anneli =)
  Delade även med mig på FB

  ReplyDelete
 7. Haha,roliga bilder.Tack för dom...
  //Kicki

  ReplyDelete
 8. HEEJ!
  Nu har jag en fråga här.. VARFÖR kan inte ägaren av blogger göra så att man kan lägga upp bilder i samma underbara kvalité som blogg.se!?!??

  ReplyDelete
 9. Ja, du, det är vi nog många som undrar...
  Men, om du minskar dina bilder till rätt storlek innan du laddar upp dem och sen väljer Ursprunglig storlek får du bästa möjliga kvalité i alla fall.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------