Header Ads

Nya besökare via blogglistorDe flesta av oss som bloggar vill ju gärna ha besökare som läser vår blogg. Länkar i andra bloggares läslistor är ett jättebra sätt att hitta nya läsare men inget vi kan påverka i så stor omfattning själva.
Ett annat sätt att nå nya läsare är att lägga till bloggen i olika blogglistor.

Här är några bra sajter som jag själv använder:


På de här sidorna registerar du ett konto för dig och din blogg, du får uppge bloggens adress och vilken kategori du bloggar inom. När registreringen är klar får du en kod som du ska lägga in på din blogg för att de ska kunna räkna hur många besökare du har och på så vis kunna flytta dig uppåt i sin lista när/om du får allt fler sidvisningar.

För att lägga till koden går du till bloggens adminpanel - Layout och klickar på Lägg till gadget. Välj en HTML-gadget. 
I rutan klistrar du in din kod och spar.Förutom bloggtopplistor kan du också "pinga" din blogg när du skrivit ett nytt inlägg. 
Genom att berätta för dessa tjänster nedan när du uppdaterar din blogg – pingar dem – så kan de i sin tur berätta för sina besökare och användare genom att länka till din nya bloggpost. Vissa av tjänsterna, som till exempel svenska Nyligen.se, listar helt enkelt de senaste bloggposterna som pingats, medan andra – som Twingly – erbjuder sökfunktionalitet och skickar ut resultat till andra sajter som vill dela med sig av länkar till dina alster.

När du skrivit ett nytt inlägg kan du öppna de här tre sidorna, fylla i din bloggadress (till bloggens startsida) och klicka på knappen för att skicka din ping. Om du har dem som bokmärken i din webbläsare går det fort och enkelt att göra.


Utöver blogglistor och att pinga kan du också gå med i bloggnätverk som Bloglovin'. Precis som i topplistorna får du en kod du lägger på din blogg och när du uppdaterar med nya inlägg får de som följer dig på Bloglovin' ditt inlägg i sitt flöde. 

Har du exempel på fler listor eller bra länkar? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan!

Ps, du hittar mina blogglistor längst ner till höger på bloggen.


2 comments:

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------