Header Ads

Använd testblogg för att få bildlänkIbland behöver man ladda upp bilder på internet för att få en bildlänk. Kanske för att lägga in en bild i en bloggmall eller för att lägga upp en bild på ett forum.
Det finns många sidor att ladda upp bilder på för det här ändamålet, t.ex. Photobucket, Tinypic etc, men du kan också använda din egen testblogg. Enkelt, smart och gratis.

Om du inte redan har en testblogg är det dags att skaffa en. Den är bra både för att testa nya mallar och andra saker och för att spara allt sånt du inte vill ska synas på din riktiga blogg men som du vill ha koll på - som bilder.

Börja med att skapa din nya blogg. Längst ner i listan över dina bloggar hittar du Ny blogg... Här klickar du och lägger till din nya blogg. Välj en titel, en bloggadress och en mall. Spara!


Nu när du har din blogg i din lista (se bilden ovan) kan du gå in i dess adminpanel och skriva ett nytt inlägg. I det laddar du upp den bild du vill få en länk till.Se till att bilden ligger i ursprungsstorlek, alltså den storlek du vill att den ska synas i ute på internet när du länkar den sen. Du får fram den här menyn i botten genom att klicka en gång på bilden.Spara ditt inlägg.
Självklart kan du använda samma inlägg nästa gång du vill ladda upp en bild, du behöver inte skriva nya inlägg för varje bild du vill ladda upp - om du inte vill förstås! Välj då bara Redigera under inläggets namn i inläggslistan och lägg nästa bild under din första.

När du har sparat ditt inlägg öppnar du det via Visa i inläggslistan (eller genom att gå till framsidan på din blogg)


Kopiera din bildlänk genom att högerklicka på bilden och välj Kopiera bildadress. (Firefox och Google Chrome)
Nu kan du klistra in din länk där du behöver den. Nästa gång du vill ladda upp en bild går det fortare eftersom du redan har din testblogg i din lista.I webbläsaren Edge väljer du Kopiera.Tips
En sak som kan vara bra att göra om du har en testblogg är att ta bort den ur Bloggers listor och göra så att Google och andra sökmotorer inte indexerar den. Det ordnar du genom att gå till bloggens Inställningar - Basfunktioner.
Här väljer du Sekretess och sen Nej på frågorna om bloggen ska ligga i Bloggers listor och ang. sökmotorer. Spara!


Det finns ytterligare en inställning som kan vara bra att titta på för att hålla koll på vilka bloggar som syns i din Bloggerprofil.

Gå till Inställningar - Användarinställningar
Här väljer du Redigera under Användarprofil - BloggerVälj sen vilka bloggar som ska visas. Kanske hittar du lite annat att redigera på samma gång?1 comment:

  1. Varnar för Tinypic bilden kan komma ändras till någon annan=(
    Min bild blev lite ursäkta men "porrig" så jag rekommenderar inte den sidan "sorry"

    ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------