Header Ads

Flera bloggar i enBloggar du om flera olika ämnen?
Skulle du vilja ha en enda blogg där du samlar dina inlägg men separat från varandra så att de olika flödena blir lättare för dina läsare att särskilja?

Det kan du enkelt ordna genom att sortera dina inlägg med etiketter för att sen lägga upp de olika etiketterna/rubrikerna i din bloggs meny.


Det kan se ut så här:


I den här menyn visas alla inlägg som handlar om handarbete under den fliken, de om mat hittar man när man klickar på Recept och träningsinlägg finns under Träning.

Tips!
Vill du göra det extra tydligt kan du dölja ditt vanliga bloggflöde och göra om startsidan till en fast, statisk sida med information om dig själv eller din blogg. På så vis visas alla dina inlägg, men uppdelade på olika menyflikar. 
Läs mer om hur du gör i inlägget Gör en hemsida av din blogg


Dela upp dina inlägg så här:


Börja med att se till att dina inlägg har de rätta etiketterna. Om du har många olika etiketter idag kan det vara smart att fundera över hur du vill lägga upp de olika delarna av bloggen. Välj några stora, övergripande kategorier som du vill ha som fliknamn. Kanske vill du också ha en kategori för blandat eller övrigt. Det gör inget om du inte har etiketterna redan, dem skapar du lätt i din inläggslista.

Självklart kan du sortera ut enbart en kategori inlägg att ha under en speciell flik och ha alla inlägg osorterade i din vanliga blogg samtidigt, som vanligt.

När du bestämt dig för vad dina etiketter ska vara går du till din inläggslista.Här markerar du vilka inlägg du vill ska ha en speciell etikett (höra till en kategori) och klickar sen på etikettsknappen ovanför inläggslistan. Välj den etikett du vill att dina inlägg ska tillhöra alternativt skapa en ny etikett om det är en ny kategori.
Dina inlägg kan ha många etiketter så du behöver inte radera gamla om du inte vill.När du gått igenom alla dina inlägg är det dags att gå till Layout-läget och lägga till en Etiketter-gadget om du inte redan har en sån. Vi behöver den en stund för att skapa länkar till de olika flikarna i din meny.

Här kan du välja att visa enbart markerade etiketter om du har många fler än de du valt till dina flikar för att göra det lite enklare att hitta, men det är inte nödvändigt. Den här gadgeten kan du ta bort när du är klar med din meny sen.Nu kan du gå vidare och skapa en Sidor-gadget som du lägger under din Rubrik-gadget.
I den gadgeten ska vi nu lägga till länkar till de olika kategorierna du skapat.Klicka på Redigera. Här ska du strax lägga till dina etikettslänkar.

Öppna din blogg i en ny flik i din webbläsare så att du kan se framsidan på din blogg och den Etiketts-gadget du nyss la dit.

Högerklicka på den etikett du vill ha först i din meny och välj Kopiera länkadressGå tillbaka till redigeringsrutan du öppnade till din Sidor-gadget. Här ska du klicka på Lägg till extern länk.


I rutan som kommer fram fyller du i den rubrik du vill ha på fliken i menyn och sen klistrar du in webblänken du nyss kopierade. Klicka på Spara länk.

Upprepa det här steget från Lägg till extern länk tills du fått in de kategorier du vill ha. Spara sen din meny.

Avsluta med att ta bort din Etikettsgadget om du inte vill ha den kvar.

Nu har du fått en fin meny med olika inlägg under olika flikar.
Utseendet på din meny kan du ändra i Malldesignern (Mall - Anpassa). Bakgrundsfärg, flikkanter, teckensnitt och teckenstorlek t.ex.


Ta bort meddelande om etikettskategoriKanske tycker du liksom jag att det ser lite tråkigt ut med den grå info-rutan ovanför dina inlägg?
Den kan du enkelt ta bort genom att lägga till ett litet stycke kod i din Malldesigner.

Öppna Malldesignern (Mall - Anpassa) och gå ner till alternativet Avancerat - Lägg till CSS

Här ska du lägga till följande kod i rutan för CSS:

.status-msg-wrap {
    display: none;
}


Så här:


Glöm inte att klicka på Använd i Blogg uppe i högra hörnet innan du lämnar sidan.

(Ser du ingen skillnad när du klistrat in koden eller vill inte sparaknappen bli aktiv? Det beror på att du klistrade in koden och inte skrev. Gör bara ett mellanslag efter det sista tecknet i koden. Nu ska det fungera. )

1 comment:

  1. En sådan blogg vill jag ha. Med flera olika ettiketter. Jag har för många grejer jag vill skriva om och de kan bara inte vara på samma sida.
    Nu skall jag "bara" skapa en blogg. Får se om jag klarar det.

    ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------