Header Ads

Flera bloggar i enBloggar du om flera olika ämnen?
Skulle du vilja ha en enda blogg där du samlar dina inlägg men separat från varandra så att de olika flödena blir lättare för dina läsare att särskilja?

Det kan du enkelt ordna genom att sortera dina inlägg med etiketter för att sen lägga upp de olika etiketterna/rubrikerna i din bloggs meny.


Det kan se ut så här:


I den här menyn visas alla inlägg som handlar om handarbete under den fliken, de om mat hittar man när man klickar på Recept och träningsinlägg finns under Träning.

Tips!
Vill du göra det extra tydligt kan du dölja ditt vanliga bloggflöde och göra om startsidan till en fast, statisk sida med information om dig själv eller din blogg. På så vis visas alla dina inlägg, men uppdelade på olika menyflikar. 
Läs mer om hur du gör i inlägget Gör en hemsida av din blogg


Dela upp dina inlägg så här:


Börja med att se till att dina inlägg har de rätta etiketterna. Om du har många olika etiketter idag kan det vara smart att fundera över hur du vill lägga upp de olika delarna av bloggen. Välj några stora, övergripande kategorier som du vill ha som fliknamn. Kanske vill du också ha en kategori för blandat eller övrigt. Det gör inget om du inte har etiketterna redan, dem skapar du lätt i din inläggslista.

Självklart kan du sortera ut enbart en kategori inlägg att ha under en speciell flik och ha alla inlägg osorterade i din vanliga blogg samtidigt, som vanligt.

När du bestämt dig för vad dina etiketter ska vara går du till din inläggslista.Här markerar du vilka inlägg du vill ska ha en speciell etikett (höra till en kategori) och klickar sen på etikettsknappen ovanför inläggslistan. Välj den etikett du vill att dina inlägg ska tillhöra alternativt skapa en ny etikett om det är en ny kategori.
Dina inlägg kan ha många etiketter så du behöver inte radera gamla om du inte vill.När du gått igenom alla dina inlägg är det dags att gå till Layout-läget och lägga till en Etiketter-gadget om du inte redan har en sån. Vi behöver den en stund för att skapa länkar till de olika flikarna i din meny.

Här kan du välja att visa enbart markerade etiketter om du har många fler än de du valt till dina flikar för att göra det lite enklare att hitta, men det är inte nödvändigt. Den här gadgeten kan du ta bort när du är klar med din meny sen.Nu kan du gå vidare och skapa en Sidor-gadget som du lägger under din Rubrik-gadget.
I den gadgeten ska vi nu lägga till länkar till de olika kategorierna du skapat.Klicka på Redigera. Här ska du strax lägga till dina etikettslänkar.

Öppna din blogg i en ny flik i din webbläsare så att du kan se framsidan på din blogg och den Etiketts-gadget du nyss la dit.

Högerklicka på den etikett du vill ha först i din meny och välj Kopiera länkadressGå tillbaka till redigeringsrutan du öppnade till din Sidor-gadget. Här ska du klicka på Lägg till extern länk.


I rutan som kommer fram fyller du i den rubrik du vill ha på fliken i menyn och sen klistrar du in webblänken du nyss kopierade. Klicka på Spara länk.

Upprepa det här steget från Lägg till extern länk tills du fått in de kategorier du vill ha. Spara sen din meny.

Avsluta med att ta bort din Etikettsgadget om du inte vill ha den kvar.

Nu har du fått en fin meny med olika inlägg under olika flikar.
Utseendet på din meny kan du ändra i Malldesignern (Mall - Anpassa). Bakgrundsfärg, flikkanter, teckensnitt och teckenstorlek t.ex.


Ta bort meddelande om etikettskategoriKanske tycker du liksom jag att det ser lite tråkigt ut med den grå info-rutan ovanför dina inlägg?
Den kan du enkelt ta bort genom att lägga till ett litet stycke kod i din Malldesigner.

Öppna Malldesignern (Mall - Anpassa) och gå ner till alternativet Avancerat - Lägg till CSS

Här ska du lägga till följande kod i rutan för CSS:

.status-msg-wrap {
    display: none;
}


Så här:


Glöm inte att klicka på Använd i Blogg uppe i högra hörnet innan du lämnar sidan.

(Ser du ingen skillnad när du klistrat in koden eller vill inte sparaknappen bli aktiv? Det beror på att du klistrade in koden och inte skrev. Gör bara ett mellanslag efter det sista tecknet i koden. Nu ska det fungera. )

3 comments:

 1. En sådan blogg vill jag ha. Med flera olika ettiketter. Jag har för många grejer jag vill skriva om och de kan bara inte vara på samma sida.
  Nu skall jag "bara" skapa en blogg. Får se om jag klarar det.

  ReplyDelete
 2. Mitt namn Jönsson Björkman, form, Kristianstad (Sverige) Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i den ena gräset tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller att din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontaktmeddelande på: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
  eller viber +2349014523836

  ReplyDelete
 3. Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick min hsnabd tillbaka med hjälp av en stor man som heter baba Amiso. Jag heter Alice Lucas, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har min man och jag varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kan hjälpa till att få tillbaka artiklar snabbt. Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då han gjorde en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Amiso verklig och kraftfull stångskärare att jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässoärenden, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, gör inte ge upp, inte mer gråta, kontakta denna kraftfulla stavning nu. Här är hans personliga e-postadress på: herbalisthome01@gmail.com

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------