Header Ads

Säkra din blogg med httpsTidigare i somras införde Blogger möjligheten för alla bloggare att gå från http till https och det är något jag absolut rekommenderar.

Du har säkert sett att vissa webbsidor har ett grönt hänglås till vänster om webbadressen. Det betyder att sidan är krypterad och säker när den skickas till läsarens webbläsare. Https (Hypertext Transfer Protocol Secure) används framförallt i webbshoppar för att säkra betalningar online men är också bra för att garantera att den sida dina läsare ser är just din och inte en kapad kopia.

Så här säger Blogger själva:
"Det finns tre huvudsakliga fördelar med att använda HTTPS i stället för HTTP till din blogg:

1. Det hjälper till att kontrollera att dina besökare öppnar rätt webbplats och inte omdirigeras till en skadlig webbplats.
2. Det hjälper till att upptäcka om en angripare försöker ändra några data som skickas från Blogger till din besökare.
3. Det ger säkerhetsåtgärder som gör det svårare för utomstående att lyssna på dina besökares konversationer, följa deras verksamhet, eller stjäla deras information."

För dig som använder en bloggadress från Blogger är det enkelt att byta från http till https.

Gå till din bloggs Inställningar, Basfunktioner och ner till HTTPS. Här klickar du i att du vill använda just https. Svårare än så är det inte och nu kan dina besökare se det gröna hänglåset när de laddar din blogg nästa gång.

Tyvärr kan du som har en egen domän till din Blogger-blogg ännu inte använda den här funktionen.

9 comments:

 1. Tack!!! Allt blir så mycket enklare när du förklarar, Anneli, än när Blogger gör det. Hoppas du fortsätter komma med fler tips och trix. T ex hur man gör en meny med rullist på ett smidigt sätt.
  /Eva

  ReplyDelete
 2. Undrar lite bara ...När/Om man ändrar i ett inlägg kommer det upp en Varning ibland om man blandar https & http - Är det någonting jag borde bry mig om?

  ReplyDelete
 3. Hej Fru Eriksson! :-)
  Jag tror inte att det ska spela någon roll, jag kan tänka mig att det kan komma upp lite varningar så här i början efter övergången. Men jag ska kolla och se om jag kan hitta någon information om problemet!

  ReplyDelete
 4. Hm...Ja,fast denna Varning kom innan jag gjort ändingen!
  Nu vet jag ju inte såklart ;)

  ReplyDelete
 5. Hej "igen" Anneli!
  Testade & denna Varning kom upp innan som sagt & det var för blogger har https & blanda http & https göra att sidan/inlägg (antar jag ) visas annorlunda!

  Så - Var det löst :)
  Ha en fin Söndag!

  Pst...Har du sett mitt mail?

  ReplyDelete
 6. Har svarat på mailen hihi....
  Men du en sak denna varning kommer upp om man redigerar i Html-koden :/
  Var där & tog bort högerklicket tillfälligt!

  citerar:
  " Redigering av mallen så att den blandar HTTP och HTTPS kan påverka bloggens säkerhet och användarupplevelse när den visas över HTTPS."

  Läs mer här:
  * https://support.google.com/blogger/answer/6286127?p=mixed_content&rd=1

  ?

  ReplyDelete
 7. Inställningen https gör så att widgeten LinkWithin försvinner, vilket jag tycker är lite (läs mycket) tråkigt. Finns det något sätt att komma runt detta?

  ReplyDelete
 8. Jag har en fråga angående en person som stulit material från min blogg, när jag försökte mejla till: webmaster@fixadinblogg.com
  som det står att man skall göra meddelas: Undelivered Mail Returned to Sender

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------