Header Ads

Blogger stoppar spam-kommentarer

Många bloggare använder ordverifiering (captcha) och/eller manuellt godkännande av kommentarer för att undvika spam på bloggen, men har du kollat hur mycket spam Bloggers egen anti-spam-funktion faktiskt stoppar - utan ordverifiering?

Om du går in i bloggens instrumentpanel och väljer Kommentarer - Skräppost kan du se listan med alla de "elaka" kommentarer som faktiskt redan stoppats i det inbyggda filtret.

Här på Fixabloggen använder jag varken ordverifiering eller manuellt godkända kommentarer och hittills har inte en enda spam-kommentar sluppit igenom!
Visst är det bra!
Och du - ibland är det bra att kika in på skräpkommentarerna och kontrollera så att inga riktiga, seriösa hälsningar fastnat där. Det vore ju trist för dina besökare om det de skriver inte syns för andra läsare.

Hur tar du då bort ordverifieringen?
Läs här:  http://fixa-din.blogspot.com/2011/06/captcha-ordkontroll-for-kommentarer.html

Tyvärr finns ingen inställning för att ta bort ordverifieringen i det nya gränssnittet just nu (vi är många som lobbyar för att det ska läggas till) men för tillfället måste man tillbaka till det gamla, beiga gränssnittet.
Du kan läsa mer om hur du byter tillbaka här: Gamla gränssnittet 1  och eventuellt också här om det behövs: Gamla gränssnittet 2

4 comments:

 1. Hur får man då bort ordveriferingen?

  ReplyDelete
 2. Då går du till Inställningar - Kommentarer i det gamla gränssnittet. Om du inte har det kan du läsa här: http://fixa-din.blogspot.com/2012/01/byta-tillbaka-till-gamla.html

  och eventuellt här om det behövs: http://fixa-din.blogspot.com/2012/02/tillbaka-till-gamla-granssnittet-del-2.html

  ReplyDelete
 3. Jag kollade mina kommentarer och inte en enda fulkommentar:)

  ReplyDelete
 4. Jaa,detta är kanon & jag har aldrig fått någon "skräpkommentar" :)

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------