Header Ads

Dölj din bloggrubrik

Hör du till dem som vill dölja din bloggrubrik och gör det genom att skriva in en liten punkt i rubriken istället för själva texten?

Ur SEO synpunkt är det dumt, din bloggs titel är det första sökmotorer tittar på och hittar de ingen rubrik får du "straffpoäng" för det - din blogg halkar alltså nedåt i sökresultaten. Inte bra!

Du kan i stället sätta din bloggs titels fontstorlek till 0, då syns inte rubriken men sökmotorerna kan se den och likaså får de som bokmärker din blogg ett namn på fliken.


Eller


För att enkelt minska rubrikstorleken går du till din bloggs Malldesigner.
Om du har kvar den vanliga, gamla instrumentpanelen hittar du den via Design - Malldesigner


Om du däremot bytt till den nya instrumentpanelen går du till Mall och sen Anpassa.


(Här till höger hittar du förresten din bloggs kodmall, det kan vara bra att veta!)När du kommer till Malldesignern ska du välja Avancerat - Bloggrubrik
Här hittar du fontstorleken på din rubrik. Det finns inget val i listan som är 0 men skriv själv in 0px och klicka med musen utanför storleksrutan (så fokus flyttas från droplisten) så kan du se att din bloggrubrik försvunnit.


Klicka nu på Använd i blogg och sen på Tillbaka till Blogger.
Färdigt!

Om du har en mall som inte kommer från Blogger själva (via malldesignern) kan du testa och se om du kan ta bort din rubrik den här vägen, men eventuellt måste du in i kodmallen och ändra.
Om du lämnar ett meddelande här nedan med din bloggadress kan jag hjälpa dig att hitta exakt vart i din mall du ska ändra om du själv inte hittar.

1 comment:

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------