Header Ads

blogga med windows live writer

Har du någonsin kännt att Bloggers skrivruta inte riktigt räcker till, du skulle vilja ha fler alternativ?   Då kan Windows Live Writer vara något för dig.

Du kan läsa om och hämta programmet här

Med Live writer kan du skriva ditt blogginlägg direkt på din dator i lugn och ro, kanske spara ett utkast och fortsätta senare när du fixat de där bilderna du ville ha med eller när barnen fått mat.

Du ser hur ditt blogginlägg ser ut på din blogg medan du skriver, eftersom programmet hämtar en kopia av din main wrapper – alltså där du skriver ditt blogginlägg.
Du kan också klicka på Preview nere i vänsterkanten för att se en riktig förhandsgranskning. Brevid Preview har du Source som är samma sak som html-läget i blogger, det visar alltså din kod.


preview

När det är dags att publicera klickar du på Publish. Du kan också hantera dina bloggkonton härifrån, lägga till fler bloggar och välja vilken blogg du skall publicera just det här inlägget i.

publish


Kika också gärna in på Editing och uppdatera ditt bloggtema. Med den här knappen hämtar Live writer din bloggs utseende och du kan skriva ditt blogginlägg i rätt miljö/med rätt utseende direkt.
Den här knappen är den du ska klicka på om du ändrat din bloggdesign, annars syns bara din gamla design när du skriver här i Live Writer.


- Så, vad finns det annars för skoj i Windows Live Writer då?

Smile Du kan lägga in smileysar Thumbs up


D-308       D-308[6]

Du kan lägga in bilder med skuggeffekt eller ram. Du kan lägga till ett vattenmärke på din bild för att skydda den lite mer. Välj storlek, teckensnitt, text och placering själv.
Det finns tre förinställda storlekar på bilderna - men - du kan själv välja vilka de ska vara!
Du väljer enkelt hur du vill att text och foton ska bete sig brevid varandra.
Du kan lägga in videos, fotoalbum, kartor etc. Du kan också tagga ditt inlägg så det får etiketter.

Det finns även plugins att hämta, men det har jag inte testat ännu själv Winking smile
Med dem kan du lägga till nya smileys, andra fotoramar och praktiska hjälpmedel för att blogga lättare och snyggare. Om du väljer att hämta plugins och går till websidan för detta så glöm inte att välja plugins på alla språk - jag hade svenska förinställt och då var listan tom = trist.

Ett fotoalbum. Prova gärna att klicka på det så får du se hur det fungerar.


En karta, även den klickbar:

Map picture

4 comments:

 1. Tack för tipset! Kommer att använda mig av Live writer!

  ReplyDelete
 2. Tack för tipset! Funkar hur bra som helst!

  ReplyDelete
 3. Finns något motsvarande program till Mac? Har en Macbook..

  ReplyDelete
 4. Hej!
  Writer verkar asbra! har hela programmet installerat men när jag skriver in min bloggadress och användarnamn och lösenord så säger dom typ att bloggen inte går med den tjänstetillgörelsen, typ så ungefär skrev dom. vad ska jag göra?
  Tacksam för svar!
  ///Rebecka(rebeckakrig.blogspot.com)

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------