Header Ads

Färdiga 3 kolumnsmallar

Jag har ju tidigare skrivit om hur man skapar 3 kolumner i Minima-mallen, men nu tänkte jag att jag kanske skulle fixa lite färdiga mallar också, bara att ladda hem och lägga in på din blogg.
Jag börjar med att fixa Minimamallen, men jag tänkte fylla på med några av bloggers andra mallar här sedan. 

Du laddar upp dem via Layout - Redigera HTML på din blogg.Vi börjar med Minima, 2 sidebarer till vänster.

 Minima, en kolumn på vardera sida om mainbaren.

 Minima, 2 sidebarer till höger.

 Ms Moto, en sidebar på vardera sida om mainbaren.

  Harbour, en sidebar på vardera sida om mainbaren.

 


Harbourmallen fungerar bra, men jag stötte på ett problem som jag inte löst ännu, jag får återkomma med en uppdatering av mallen då jag fixat det.
I bloggens layoutläge hamnar båda sidebarerna på vänster sida, under varandra, trots att de ligger till höger och vänster om mainbaren i både bloggen och i kodmallen. Det ser ut så här:

 

Du kan dock ändå använda mallen då den trots allt fungerar som den ska.
------------------------------------------------------------------------------

Jag återkommer och fyller på det här inlägget vartefter jag fixat nya bloggmallar. Om du har ett önskemål så skriv gärna en kommentar så kan jag prioritera just den mallen. Dock endast Bloggers mallar!

Säg till om du får problem med bloggmallen du laddat ner!

30 comments:

 1. Skulle du kunna hjälpa mig med en liten grej? Jag skulle vilja ha större teckensnitt i mina inläggsrubriker, hur gör jag då? Har kollat ditt inlägg om att byta teckensnitt på inläggsrubriker, men vet ändå inte riktigt hur jag ska göra... Osså är det ju inte teckensnitt jag vill byta, bara storleken :o)

  ReplyDelete
 2. Då ska du höja procentsatsen här:
  .post h3 {
  margin:.25em 0 0;
  padding:0 0 4px;
  font-size:220%;
  font-weight:normal;
  line-height:1.4em;
  color:#000000;
  }

  Det ger större rubriker i blogginläggen.

  ReplyDelete
 3. Vore hemskt tacksam om du tog harbour vid tillfälle..

  tack snälla!

  ReplyDelete
 4. Hej igen,
  Med risk för att ställa en väldigt dum fråga, men
  när jag laddade ner och sen hämtade upp den i min mall fick jag denna text:

  "Varning! Den nya mallen innehåller inte följande widgets:
  HTML2
  Image5
  LinkList2
  Image4
  Image2
  Image3
  Image1
  TextList1
  LinkList1
  HTML1
  Gadget1
  BlogArchive1
  Vill du behålla dessa widgets i bloggen eller vill du ta bort dem?
  Om du tar bort widgets kan du inte ångra åtgärden. "

  Eftersom jag inte kan påstå att jag är särskilt duktig på det här blev jag smått rädd att jag skulle förstöra hela min blogg ( jag tror jag dock lyckas spara ned den korrekt ) Vad svarar jag på denna fråga? Jag vet ju knappt var det är för något...kanske jag inte ens skall in och peta i det. Trots att jag så gärna vill ha en höger sidebar.

  Tusen tack för din hjälp..
  C

  ReplyDelete
 5. Det du får göra är att först spara dina gadgets. Det ska inte behövas när man byter mellan Bloggers egna mallar men det skadar aldrig att göra ändå. Spara html-koder du har, se till att du har ev bilder på datorn etc. Text i en gadget som du vill ha kvar och så vidare.

  Sen kan du bara klicka på behåll gadgets. När jag har testat har diverse gadgets alltid funnits kvar, så det borde inte vara något problem för dig heller.

  Skulle något försvinna kan du lätt ladda upp dem igen eftersom du spart dina gadgets.

  ReplyDelete
 6. Jag är ingen expert på min blogg, och därför undrar jag hur man får en finare text på inläggen man skriver, som jag sett i flera bloggar. Den finns inte i det vanliga urvalet. Det finns ju säkert hur många stilar som helst men den jag söker är lite svängig och ser lite ut som om man skrivit texten med en fin bläckpenna.

  ReplyDelete
 7. Du kan byta till ett annat teckensnitt i din kodmall, men - bara de som har just den fonten installerad på sin dator kan se den, resten ser nästa font på listan som de har på sin dator. Det är därför man oftast har flera fonter uppradade i kodmallen, datorn väljer det första den känner igen.

  Du kan läsa mer här: http://fixa-din.blogspot.com/2009/04/styla-din-blogg-med-farg-och.html

  ReplyDelete
 8. thisaway green skulle jag vara mycket tacksam om du prioriterade härnäst :) För övrigt måste jag säga att detta är en sällsynt trevlig och lärorik blogg!

  ReplyDelete
 9. Okej! Thisaway green blir nästa blogg. :-)

  Tack för komplimangen!

  ReplyDelete
 10. först vill jag börja med att tacka för denna underbara sida :)har ett problem som du kanske kan hjälpa mig med,det går inte längre att flytta runt mina sidelement det enda som går är att flytta upp dom under rubriken.
  http://rumfortva.blogspot.com/
  tacksam för svar

  ReplyDelete
 11. Tack för tipset. Ska kolla och försöka lära mig mera.

  ReplyDelete
 12. Rum för två - testa att klicka på "Återgå till mallstandardinställning för gränssnittskomponent" som står under din kodmall, nere till vänster. Det brukar lösa problem när gadget låser sig på olika vis.

  ReplyDelete
 13. SKulle prova att ladda ner minima med en kolumn på var sida. Men det går inte. Klickar på länken under bilden och väljer download, väljer öppna, väljer tillåt och det kommer då upp en ny sida som bara tuggar o tuggar. Har låtit den stå och jobba ett bra tag, flera gånger, men inget händer. Vad gör jag för fel?

  ReplyDelete
 14. Hej!
  Vilket underbar sida du skapat, tack för all hjälp! Har en fråga, "läs mera", en avrivna pappret, hur får man denna funktion till sin blogg? Något jag missat?

  Tack ännu en gång!

  Rickard @ www.success-star.se

  ReplyDelete
 15. Richard - Jag vet inte om du har den nya inläggsredigeraren? Det är där den finns.
  Om du inte bytt ännu går du till din bloggs Inställningar, Grundläggande. Längst ner på sidan finns Välj Inläggsredigerare. Välj den uppdaterade.
  När du skriver nästa inlägg ska det finnas en knapp med ett avrivet papper i verktygslisten.

  ReplyDelete
 16. Hej!

  Tack för mycket bra hjälp och tips - fantastiskt hjälpsam och pedagogisk sida du har!

  Har en undran: jag använder mallen Sand Dollar - är mycket nöjd med den förutom att jag skulle vilja att det fanns 2 sidebarer, en på vardera sida... så om du har möjlighet skulle jag bli överlycklig att få hjälp med detta!

  /Charlotte

  ReplyDelete
 17. Då ska vi kika på den Charlotte! ;-)

  ReplyDelete
 18. Hej underbara människa! Jag har valt 500 inlägg på startsidan men plötsligt en dag bröt det efter 13 inlägg. Har gjort om flera ggr och bytt till 100 inlägg eller 100 dagar osv men det förändrar inget. Har du någon idé om vad det kan bero på?

  Tacksamma hälsningar Ann-Helen

  ReplyDelete
 19. Hallojsan! Tänkte bara höra hur det går med Thisaway Green... :) Jag är så sugen på att komma igång med att fylla ut en tredje kolumn nämligen :) Ha det gott, MVH//Razmatazuz

  ReplyDelete
 20. hej! jag har precis laddat upp: "Minima, 2 sidebarer till höger." på min blogg och känner att den layouten passar mig! (provade först att själv ändra till tre kolumn med hjälp av din guide till minima) men jag har en undran, går det att göra kolumnerna lite bredare? om du går in på min blogg så ser du att bilderna blir lite ihoptryckta jämfört med inställningarna jag hade innan. (kantlinjen blir t.ex. inte med på bilden "om mig")
  Tack för all hjälp genom din sida! mvh ester

  ReplyDelete
 21. hej igen! nu har kikat lite mer gällade det jag skrivit här ovan, och jag tror problemet är så att själva blogginläggen är större nu än tidigare och det gillar jag inte riktigt. Går det alltså att dra ner storleken på inläggen så att sidopanelen inte blir lika ihoptryckt? tack!

  ReplyDelete
 22. Hej.

  Tack för en fantastisk sida.
  :)

  Jag undrar om du kan hjälpa mig att få till tre bilder i min header.
  Hur sjutton gör jag för att få dem?

  Tacksam för svar.
  Mvh
  Linda

  ReplyDelete
 23. Estersinspiration - jag har svarat i din blogg ;-)

  Årstidens bästa - om du vill ha fler än en bild i din header får du först lägga samman dem i något bildhanteringsprogram och sen ladda upp dem som en enda bild. Var det det du undrade eller tänkte du annorlunda?

  ReplyDelete
 24. Hmmm,nej jag tänkte mig tre separata bilder men att de ligger bredvid varandra!

  Hoppas du förstår.
  Tack för att du tar dig tiden att svara.

  Mvh
  Linda

  ReplyDelete
 25. fixadinblogspot: tack för ditt svar! Nu är jag besvärlig med en till fråga... i guiden till att lägga in en egen bakgrund finns det ju guide för hur man lägger in till inläggsdelen och till en kolumn del men hur gör man när man vill lägga in för båda? när jag provar mixra själv så försvinner ena kolumnen helt istället. :) tacksam för svar!

  ReplyDelete
 26. lägga in bakgrund för både inläggsdelen + två kolumner menar jag... (så att alla tre delar ser "uppdelade" ut)

  ReplyDelete
 27. Hej igen!

  Min fråga är igen,hur får jag fler bilder bredvid varandra i min header.

  Tacksam för svar!

  Mvh
  Linda

  ReplyDelete
 28. Hej!

  Behöver inte hjälp längre med att få till 3-kolumner på sand dollar. Har börjat använda en av de nya mallarna!

  Tack ändå!
  /Charlotte

  ReplyDelete
 29. Funkar minima-mallens kolumnbar för blogspots Rounders-mall? Alltså den kolumnmallen där mainbaren är i mitten och ena kolumnen är till höger och den andra till vänster om mainbaren. Har letat länge efter nån som vet nåt om kolumnmallar. Hoppas verkligen att den funkar på Roundersmallen också! :)

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------