Header Ads

Bloggens utseendeNu när du har en blogg är det dags att bestämma hur den ska se ut. Hos Blogger kan du välja både bloggmall men också många små och stora detaljer i bloggen via Designverktyget. Du hittar det i din adminmeny under Tema - Anpassa.Här hittar du många olika inställningar och det du börjar att bestämma är vilken mall du ska utgå ifrån. Klicka runt bland de olika mallarna och fundera över hur du vill att bloggen ska se ut. Ignorera hur färger och bakgrunder ser ut - dem ska du strax byta till något du själv föredrar!
Du kan byta bloggmall när du vill, men kom ihåg att de övriga inställningarna du gjort går förlorade då så lägg gärna lite extra tid på att välja grundmallen.

När du har valt mall går du vidare ner i menyn och väljer färgtema och bakgrund. Oroa dig inte om du tycker att vissa saker i mallen har fel färg, du får snart chans att ändra enstaka element.


Klicka på pilarna i Bakgrundsbild och Huvudfärgtema för att göra dina val.
Du har också valet att ta bort den befintliga bakgrunden utan att lägga till någon ny genom att klicka på Ta bort bild i rutan för Bakgrundsbild.

Du kan välja en av de bakgrundsbilder som finns eller ladda upp en egen bild.
Tänk på att du måste hålla dig till max-storleken 300 kB för att din bild ska gå att ladda upp.
Du kan minska dina bilders "vikt" här t.ex.


Under Layout väljer du hur många kolumner du vill ha och hur de ska vara placerade. Glöm inte dina sidfotskolumner!Under Justera bredder bestämmer du hur bred din blogg ska vara och hur bred du vill ha dina ev. sidokolumner.


En bra vidd är över 1000px, gärna över 1100px om du har tre kolumner. På så vis kommer dina inläggs text och bilder till sin rätt.
Du behöver inte oroa dig för hur det ser ut på mobiler och surfplattor, under Tema i bloggens adminpanel finns en inställning för hur du vill att dina läsare ska se din blogg på dessa.Under Avancerat väljer du teckensnitt, färger och mycket annat. Varje element markeras i förhandsvisningsrutan så att du tydligt ser vad du redigerar.När du är nöjd klickar du på Använd i blogg och sen på Tillbaka till Blogger för att komma till din bloggs adminpanel.


No comments

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------