Header Ads

Spamlänkar i din statistikslista?

Har du funderat över varför det finns så konstiga länkar i din lista med trafikkällor i Bloggers statistikdel?

Det handlar om länkar som ofta har .ru i slutet och som alltid bara ser ut att ha givit ett enda besök. Klickar man på dem kommer man ofta till sajter som har tvivelaktigt innehåll och som helt tydligt inte har din bloggs länk på någon av sina sidor.


Så här kan det se ut t.ex.

De här länkarna är inte riktiga besök på din blogg, även om de tyvärr räknas in i din bloggs besöksstatistik. De kommer istället via spamrobotar som styrs via ett script, lite likt de robotar som lämnar spamkommentarer.

Eftersom många bloggägare följer sin statistik och inkommande länkar noga har dessa spammare skapat script som skickar iväg besök till en massa bloggar och skapar illusionen av äkta besökare via en legitim länk. När vi som bloggägare klickar på dessa länkar i vår statistik gör vi precis som de vill, vi ger dem ett besök på deras sajt och höjer deras besökstatistik av äkta läsare.

Jag skrev ovan att dessa spambotars besök tyvärr räknas in i vår statistik. Tyvärr säger jag eftersom Google kan skilja på äkta besök och spambotbesök. Vi som bloggägare kan straffas för att ha många så kallade "paid-to-click" besök genom att t.ex. kanske inte bli godkända för att ha annonser via Adsense på vår blogg.


Vad kan du som bloggägare göra då?


Inte mycket mer än att vara noga med att inte klicka på dessa länkar och på inga vis lägga till dem i vår blogg. Har du många spamlänkar i din statistik bör du t.ex. inte lägga upp en gadget som visar vem som länkar till dig.

Kom ihåg att dessa länkar i din statistik inte innebär att någon faktiskt sett din blogg och dess innehåll, ingen riktig person har läst vad du skrivit och ingen verklig länk till din blogg finns på dessa sidor!

De bloggägare som äger en egen domän och har bloggen uppladdad via den kan lägga till en speciell fil som heter .htaccess där man kan spärra såna här besök, men tyvärr kan inte vi som bloggar via en bloggtjänst som Blogger göra samma sak. Det här gäller även dem som har köpt ett eget domännamn och pekat om den till sin blogg, inte heller de kan lägga till en sån fil.1 comment:

  1. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett textmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

    ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------