Header Ads

Vad gör dina besökare på din blogg?Är du nyfiken på hur dina läsare uppfattar din blogg? Vill du se hur de rör sig på din webbsida, var de klickar, hur länge de uppehåller sig på olika delar och till och med hur de hittade till din blogg?

Smartlook är ett enkelt och gratis verktyg som registrerar dina beökares färd genom din blogg. Du kan i efterhand följa varje musrörelse dina besökare gör via de skärmklippsvideos som programmet spelar in.

Du får inte veta vem din besökare är, mer än ett anonymt ip-nummer så du behöver inte känna att du spionerar på någon, däremot kan du lära dig mer om hur du bäst ger dina läsare ett trevligt besök. Genom att veta vad dina besökare klickar mest på och vad de dröjer lite extra vid kan du öka på de delar som är mest populära i din blogg.

Se gärna videon här nedan:Du börjar med att registrera ett konto på Smartlook.

Här kan du lägga till din blogg och hämta spårningskoden du ska lägga till på bloggen.

Kopiera din kod:


Gå sen till din bloggs kodmall. (Mall - Redigera HTML)
Här ska du sätta muspekaren i kodmallen (för att markera att det är här du ska söka) och sen trycka Ctrl och F på ditt tangentbord. Då får du fram en sökruta.

I den rutan skriver du i/kopierar du in </head> och trycker Enter. Du kommer då direkt till rätt plats i din kodmall och kan klistra in Smartlooks kod. Du kan självklart leta efter platsen själv, utan sökruta, också om du föredrar det. Koden lägger du ovanför </head>

.

Spara din mall.

Nu kan du gå tillbaka till Smartlook och börja se vad dina besökare gör.


För att undvika att spåra dina egna sidvisningar kan du välja att blockera registrering av ditt ip-nummer. På Smartlook går du till Account (via kugghjulet uppe i högra hörnet) och väljer sen IP blocking. Här kan du klicka på Add my IP.Ett sista tips. Hur man hittar videorna är inte helt självklart tycker jag så jag lägger in en extra bild med det. Håll musen över någon av de registrerade besöken så visar sig en pil. Tryck på den så kommer du till just det besökets inspelade bild-video.


No comments

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------