Header Ads

Lägg till en Chattbox

På Swechat har vi förutom forum, anslagstavla och gästblogg också ett par chattrum vilket är ett enkelt och roligt sätt att kommunicera. Det passar precis lika bra på en privat blogg!

Jag har tidigare skrivit om att lägga till en Chattbox/en Shoutbox på Fixabloggen men det var fyra år sedan och nu känns det som om det är dags att uppdatera sig lite med en ny variant på chatt, Smart Chatbox.

Du kan lägga till chatten i din bloggs sidokolumn eller så kan du göra ett större chattrum på en statisk (fast) sida och länka till den i din meny.

För att lägga till en Smart Chatbox behöver du först registrera dig på http://www.smartchatbox.com/

När du har gjort det får du börja designa din chattbox. Välj vidd efter din sidokolumns mått eller din inläggskolumns mått om du vill ha chatten på en statisk sida.Höjden kan du prova dig fram till vad du vill ha, det går utmärkt att ändra efteråt.
Fyll i din bloggs adress och välj en bildbakgrund eller en enfärgad.


Efter det väljer du namn, det som syns för andra användare och det du loggar in med.
Du är ju admin för din chatt och du kan radera inlägg och styra funktioner via det här kontot.


Sen är det dags att generera din chattbox-kod.


 Kopiera koden, du behöver den strax.

Nästa steg är att gå till din bloggs Layoutmall och välja att lägga till en Gadget.Här väljer du en html-gadget.Välj en rubrik om du vill ha det och klistra sen in din kod. Spara!


Nu kan du öppna din blogg och se din nya chattbox.

För att skapa en fast chattsida, ett chattrum, skapar du en ny sida och klistrar in din kod där. Var noga med att välja html-läget när du klistrar in koden.


Nå, nu när du har din nya chatt kan ändra lite i den. Först ser chatten ut något så här (beroende på vilken bakgrund du valt förstås)
Överst ser du hur många användare som är online.
Sen ser du en Log in eller Sign out-knapp, ditt namn, en skicka-knapp och en smileys-knapp.

I början står skicka-meddelandet på engelska, men det kan du ändra i din Dashboard (kontrollpanel) på SmartChatbox.com


Det finns några olika val man kan göra, men titta speciellt på nummer tre, sex och sju.
Vill du t.ex kunna chatta privat eller vill du bara ha en allmän chatt? (privat chatt är något som kostar extra, det ingår i premiumalternativet)
Vill du att dina gäster ska kunna välja ljud och annat?
Här rättar du också till ev höjd- eller viddproblem.


I den nedre delen av alternativmenyn finns bland annat Sticky Shout, du kan lägga till en fast hälsning till dina chattande gäster som inte försvinner ner i takt med att folk skriver nya meddelanden.


Den första veckan får du premiumfördelarna, t.ex. utan reklam, men sen går ditt medlemskap automatiskt över till Basic som är gratisalternativet om du inte väljer att uppgradera.
Eftersom jag testade den här chatten själv först nu tidigare i kväll kan jag inte säga exakt hur mycket reklamen stör, men det lär visa sig!

Vill du prova på en annan chatt kan du läsa mitt gamla inlägg här, den programvaran finns fortfarande aktiv och är ett bra alternativ det också.

4 comments:

  1. Guuu vad du varit saknad!! Roligt att du är tillbaka nu kanske det kan hända nåt på min blogg så småningom=). Önskar dig en fin sommar!!

    ReplyDelete
  2. Hur skapar jag forumet? önskar det till min blogg

    ReplyDelete
  3. Hur skapar jag forumet? önskar det till min blogg

    ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------