Header Ads

Att validera en blogspotblogg?Hur ofta hör man inte att man ska validera sin blogg, kolla så att koden stämmer så att alla webläsare kan uppfatta det man skrivit in och visa det man vill?


Men hur fungerar det egentligen? Vad är validering och varför hör jag det så ofta?

Att validera en websida är grunden för alla webprogrammerare, det är jätteviktigt. När man skriver in sin websidas adress på validator.w3.org och klickar på Check får man ett utlåtande över vilken kod som inte fungerar riktigt som den ska. Kod måste vara korrekt skriven för att alla webläsare ska kunna uppfatta och återge den, men ju nyare webläsare desto mer förlåtande är den oftast för felaktig kod.
Problemet för både webdesigners och för oss bloggare är alla de läsare som sitter med en gammal version av Internet Explorer, i deras webläsare stämmer nästan inget. En gammal IE-version är som att gå tillbaka till 1600-talet någonstans - eller åtminstone till 1995.

Men jag som bloggar via Blogspot, behöver jag tänka på det här?

Nej, det gör du inte, åtminstone inte om du använt Bloggers egen Malldesigner och inte lagt in egen kod. Blogger tar hand om utseendet på din blogg och ansvarar för att dina läsare ser det du vill att de ska göra.
Det finns också ett alternativ för mobilversioner under Mall/Mobil. Utnyttja den möjligheten, titta där!


Jag provade att validera FixaBloggen - 303 Errors, 324 varningar.
På vår nya nätverkssajt, swechat.se, som ligger på wordpress fick jag 8 Errors och 2 varningar - ni ser skillnaden? Ändå fungerar FixaDinBlogspot bra.

Oroa dig inte om du försöker validera din Blogspot-blogg!
Ibland fungerar saker helt enkelt inte men det behöver inte hänga på att din sida validerar rätt, ibland kan vi lösa det på ett enklare vis!

3 comments:

 1. Hm...Jag fick 67 Errors, 86 warning(s)
  Behöver jag göra något?

  Pst...
  Har ju Artisteermall med några egna ändringar enligt Fixabloggen hihi
  /Sommarkram

  ReplyDelete
 2. Hej kära Fru Eriksson! ;-)
  Nej, du behöver inte göra något, blogger har som sagt skapat en bloggplattform och mallar som fungerar, trots valideringsfel. Skulle man få ett fel som pekar rakt på en ändring i koden man själv gjort kan man börja fundera över den, ev kan den behöva rättas till.
  Ha det så gott! :-)

  ReplyDelete
 3. Hej gillar det jag sett men verkar så avancerat att jag inte vågar starta en blogg här. Jag vet att ni skriver man kan få hjälp men allt runt i kring? Jag har en blogg Fames.se/eriica37/My old story, vad jag skulle vilja göra är en blogg för äldre där vi kan använda skrift utan att involvera dagens nya uttryck, kan det fungera? selga35@gmail.com

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------