Header Ads

Utveckla din blogg - skriv din egen historia

Säg att du skrivit på din blogg en tid och utvecklad din egen skrivstil. Du börjar få ganska många besökare och du skulle vilja gå vidare, göra något mer.
Varför inte skriva din egen bok?

Du kan välja att skriva ett riktigt manus utifrån din blogg som Andmatsam har gjort, hon skrev om hur det är att leva livet tre gånger så fort med ett multihandikappat barn och hon valde att själv bekosta sin boks utgivning via förlaget Books on Demand. Du hittar hennes bok bland annat här på Adlibris. Efter publikationen har hon blivit kontaktad av flera veckotidningar och blivit intervjuad för dubbeluppslag ett antal gånger, kul! Hennes bok blev också utlottad i en tävling hos tidningen Allas.

Eller,  om du har en stil som kanske passar fler läsare kanske du kan du kontakta bokförlag och tipsa dem om att läsa din blogg - tänk Ketchupmamman!

Kanske har du en riktig bokidé som Fredrik Backman hade, han förklarade och utvecklade en påhittad blogginläggspersonlighet och gav honom en hel egen (underbar) bok - en man som heter Ove. Du kan hitta den här boken hos flera olika bokförlag och till olika priser, men oavsett kostnad så tycker jag att den är värd att läsa. Det är en del av vår svenska historia, en hyllning till vår svenska, inbundna och fåordiga man. Dessutom kan man inte låta bli att le, grannen och grannfruns personligheter är så uppenbart tagna från Fredrik och hans fru själva och det finns nog ingen som kan motstå  hennes energi och hans fumlighet - hela historien är så oerhört bra skriven, genomtänkt och humoristisk.Vem älskar inte en man som kan driva med sig själv??

Vad kan du göra av din blogg?
Har du en historia att berätta? Vill du kontakta ett förlag, skriva en följetong på din blogg, ge ut din egen bok och hoppas att folk nappar, eller helt enkelt skriva bara för att det är roligt? Våga skriva!
Lämna gärna en länk till din blogg i det här inlägget och berätta vad du skriver om. Kanske betyder just din berättelse väldigt mycket för rätt läsare. Glöm inte att berätta vad du skriver om!

3 comments:

 1. Jag driver en blogg om kvinnomisshandel.
  Jag sammanfattar "min berättelse" som jag publicerar i flera delar.
  En bligg om tiden då och nu.
  Riktar även in mig på Fotografering mm.

  http://www.storyofme.se

  ReplyDelete
 2. Jag skriver om livet som förälder i stort och smått. Mina egna tankar och funderingar, och oro. Har 3 söner varav den mellersta inte riktigt hänger med i skolan, utvecklas långsamt, liten till växten mm mm och detta skapar mycket oro och många tankar över hur det ska gå för honom. Samtidigt som bloggen kan vara väldigt lättsam och med mycket humor och med glimten i ögat då jag är sån som person.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------