Header Ads

Lägg till gadget ovanför din header

Precis som alla ni som har försökt att lägga till eller flytta upp en gadget ovanför headern/bloggrubriken har upptäckte, så går inte det. Detta beror på att headern är låst, den går alltså inte att flytta på. Men genom en liten enkel ändring i kodmallen så kan vi låsa upp den!

Gå till Mall - Redigera HTML - Fortsätt.
Klicka ctrl + F och skriv Header1 i sökrutan som kommer upp, för att komma till rätt ställe i kodmallen.
Den rad vi letar efter ser ut så här. Ändra true till false och spara. 
Var noggrann med att inte råka ta bort/ändra på '  ', som finns på varje sida av true.
Gå till Layout. 
Nu ser vi att gadgeten för headern/rubriken ser ut som de andra gadgets, med en blå kant med vita prickar på vänster sida.


Detta betyder att gadgeten är upplåst. Du kan nu flytta headern/rubriken precis som de andra gadgets, och därmed även lägga till gadgets ovanför!


9 comments:

 1. Hej, jag får inte bort headern. Vill inte att det ska vara ett stort vitt tomt utrymme. Titta in själv: http://danfja.blogspot.se/
  Hur får jag bort det vita högst upp?

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Hej, ledsen att jag ställer frågor här, men jag förstod inte riktigt det där med fixa-forumet. Jag har ett jättestort problem. Verkligen.
  Idag fick jag för mig att jag skulle gå in på min blogg och kika om allt var ok. Det var det inte. ALLA bilder (utom de jag la upp igår) hade försvunnit. Från inlägg 1. T.o.m med min design och header. ALLT. (Jag lyckades få tillbaka min header nyss, men den är pytteliten.)
  Snälla jag ber, vet du vad jag ska ta mig till? Eller åtminstonde vad som har hänt? Jag vill verkligen inte starta om min blogg på nytt.

  Kika gärna in om du vill se hur hemskt det är:
  www.anna-cee.blogspot.com

  Här är exempel på bilder jag lagt upp, men som enligt bloggen inte finns där.
  https://www.google.se/search?hl=sv&qscrl=1&rlz=1T4GGHP_svSE478SE478&q=anna-cee.blogspot.com&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&biw=1311&bih=653&wrapid=tlif134972326616310&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=hyRzULfaJsWK4gTD1YGACw

  Tack.

  ReplyDelete
 4. Hej Anna - det verkar som om du inte är ensam om problemet, jag kikade i bloggers hjälpforum just nu och hittade den här tråden: http://productforums.google.com/forum/#!category-topic/blogger/something-is-broken/e3eJzDXCyJ0

  Hur länge har du haft problemet? Det verkar som om blogger har bildproblem av olika slag just nu, kanske ligger era bloggar på samma server och därför drabbas ni. (De har en stor mängd servrar för att hantera alla bloggar, därför drabbas vissa och inte andra om något går sönder)

  Jag har tyvärr ingen lösning. Har du förresten tittat i ditt Picasa webalbum om bilderna syns där?

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Jag testade att ta bort allt som var mellan "header" taggarna ovanför stället med "header1"
  och då försvann den övre låsta headern. Denna åtgärd kunde inte ångras så det är bäst man testar på en testblogg så att man inte förstår sin egen blogg.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Hittar inget Fortsätt efter Redigera HTML?

  Ingrid

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------