Header Ads

Schemalagda inlägg

Schemalagda inlägg eller förinställda inlägg är en väldigt smart funktion, som gör att man kan vara på två ställen samtidigt. Samtidigt som jag går och handlar i mataffären, så bloggar jag genom att det inlägg jag skrev tidigare publiceras på utsatt tid. Legalt "fusk" helt enkelt!
Schemalägg hittar du i menyn till höger, när du skriver inlägg. Där kan du fylla i tid och datum när du vill att inlägget ska publiceras.

Men det finns en sak som man kanske ska tänka på när man använder denna funktion. Ska man nämna på bloggen att man förinställer inlägg eller inte? Personligen så rekommenderar jag att man inte nämner detta för sina läsare. Vi vet alla om att de flesta bloggare använder sig av schemalagda inlägg, men vi vill nog helst inte höra det i klartext.

På sista tiden har flera av de bloggar jag följer sagt att de använder schemalagda inlägg. En bloggare skrev: "... jag har så mycket att göra och nu när jag ska åka till X, så har jag inte tid att blogga. Men jag har förinsällt några inlägg som ni får hålla tillgodo med ..."

Detta fick mig att tänka efter lite. Bör man verkligen säga till sina läsare, som troget återkommer kanske varje dag, att man inte har tid för dom? Självklar är det ju så att man många gånger inte har tid och att familjen, jobbet eller livet måste komma i först hand. Men det kanske inte är en så snäll sak att säga rakt ut? Vem vill få höra "jag har inte tid för dig"? Personligen vill inte att mina läsare ska känna sig åsidosatta. 

Vad tycker ni?Ett gästbloggsinlägg av Emelie Ekborg

Florist/bloggare/skribent/grafisk designer
Sedan 2 år tillbaka driver jag bloggen www.svenskablomsterbloggar.se där jag försöker sprida inspiration om min stora passion blommor.10 comments:

 1. Jag skulle aldrig fundera kring att inte schemalägga ett inlägg bara för att läsarna då skulle tro att jag vore oengagerad i dem. Schemaläggning är alldeles för bra för att man ska undvika det. Ofta tycker jag också att man gör en schemaläggning för att läsarna ska kunna läsa något nytt under den tiden man inte själv kan publicera, t ex semestrar eller hektiska dagar.

  Själv tycker jag inte det är jobbigt att läsa de inlägg som någon schemalagt men jag förstår inte heller hela vitsen med att säga att inlägget är schemalagt. Så jag tycker stort plus för schemaläggning, nja till att berätta det.

  ReplyDelete
 2. Jag var kanske lite otydlig.
  Att schemalägga inlägg är jättepraktiskt och användbart! Vad jag däremot ifrågasätter är om man verkligen ska tala om att man använder det.

  ReplyDelete
 3. Personligen tycker jag att man inte behöver berätta det ...
  Själv använder jag inte denna funtion ofta,typ 1ggr tror jag,men visst är den lite bra :)

  ReplyDelete
 4. Jag har problem med att det i min blogg visas fel tid och kan inte hitta någonstans hur jag fixar detta.. :( hur gör jag? (svara gärna i min blogg eller på mail, elina@live.se)

  ReplyDelete
 5. Tiden ställer du in under Inställningar - Språk & Formatering. Där ställer du in vilken tidszon och tidformat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Ska fixa det direkt efter kvällsmaten! :D

   Delete
 6. Visste inte att man kunde schemalägga förrän jag läste att en annan hade gjort det.
  Har använt mig av det i sommar när vi varit borta för att det inte skulle bli "tyst" i mina bloggar.

  ReplyDelete
 7. Hej !
  Har ett problem med den schemalagda funktionen.
  Den visar fel dag och tid..
  Kör med safari som webbläsare om det kan var problemet ?!?

  ReplyDelete
 8. hmm läste inte riktigt färdigt! hittade problemet och fixade det ;)

  ReplyDelete
 9. haha jag har bloggat i hundra ååååååår. <äntligen vet jag hur jag ska hinna hahaha nöööööt

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------