Header Ads

Publicera dina blogginlägg automatiskt på Facebook och Twitter


Gör du en statusuppdatering på Facebook, när du har gjort ett nytt inlägg på bloggen? Istället för att göra det manuellt, kan du enkelt fixa så att det sköts automatiskt.

De vanligaste tjänsterna för dessa automatiska statusuppdateringar är NetworkedBlogs  och Bloglovin's  facebook-application My Blog Posts.

Med NetworkedBlogs publiceras en bild, ett kort utdrag från blogginlägget och länk, som en händelse på din tidslinje varje gång du gör ett nytt inlägg. Du kan också välja att det görs ett automatiskt twitt på Twitter med titel på inlägget och länk.

Med Bloglovin' publiceras bara en bild och länk, när du gör ett nytt inlägg. Detta publiceras i en samlad händelse för Bloglovin' på din tidslinje. Med Bloglovin' publiceras det endast på Facebook.

Bloglovin'
Registrera dig genom att bli medlem.
Lägg till din blogg genom att klicka på "Ta kontroll över blogg".Gå till "Konto" uppe i högra hörnet, klicka därefter på "Mina bloggar" .Under informationen om din blogg och det tomma diagramet hittar du "Koppla din blogg till facebook"  klicka där och sedan "gå till applicationen" .


Lite snett ner till vänster kan du välja vilka som ska se dina blogguppdateringar på Facebook. Klart!


NetworkedBlogs
Logga in via ditt Facebook-konto och tillåt att NetworkedBlogs får tillgång.
Lägg till din blogg och verifiera att du äger den genom att lägga till widget eller be 3 facebookvänner verifiera dig.Klicka därefter på "syndication" i vänsterspalten.
Välj din blogg och om du vill ha automatiska uppdateringar på Facbook och/eller Twitter. Klart!Ett gästbloggsinlägg av Emelie Ekborg


Florist/bloggare/skribent/grafisk designer
Sedan 2 år tillbaka driver jag bloggen www.svenskablomsterbloggar.se där försöker sprida inspiration om min stora passion blommor.

9 comments:

 1. Åh vilket bra tips! Jag har verkligen letat efter ett sätt att posta direkt på de sociala nätverken med Blogger. Det är ju så himla smidigt att posta till Google + så jag ville ha något liknande. NetworkedBlog redan iscensatt! Tack för ett bra inlägg!

  ReplyDelete
 2. Väldigt bra inlägg :)

  ReplyDelete
 3. Tyvärr ser inte bilden ut som du visar. Jag vet inte hur jag skall göra. Hade varit fint att slippa göra det manuellt.http://karingafallan.blogspot.se

  ReplyDelete
 4. Anemonen: vilken är det du har problem med? Networkedblogs eller Bloglovin/My Blog Posts?

  ReplyDelete
 5. Hej!
  Tack för bra tips gäll Facebook / NetworkedBlogs :)
  Bara ett problem.....
  När jag testar min feed säger den:

  No posts found
  Although the feed is valid, it doesn't contain any posts. Either you haven't written anything yet, or there is an error in the blog software. Please contact your blog host provider or your Web admin for assistance. Once you fix the feed on your side, please try again.

  Är inte så teknisk...förstår inte riktigt vad jag ska göra? :/

  Hoppas på hjälp :)
  Hälsningar Annika Lagerqvist
  50syaf.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Annika: det betyder att Networkedbloga inte kan hitta feedet (flödet/informationen) för din blogg. Kan bero på att du fyllt i fel uppgifter, eller inga uppgifter.
  När du loggar hittar du "Bloggerdashboard" uppe i höger hörne, klicka där. Då kommer det upp lite info om din blogg. På samma rad som "Manage" hittar du "Test feed", klicka där. Då kommer du till "Feed Tester" vid "Feed link" ska det stå:
  http://dinbloggadress.blogspot.com/feeds/posts/default
  Om det inte gör det, klicka på "edit blog" står med små bokstäver under. Under "feed link" fyller du sedan i:
  http://dinbloggadress.blogspot.com/feeds/posts/default

  Och glöm inte att byt ut dinbloggadress mot din riktiga adress ;)

  Hoppas detta kan hjälp dig, annars får du hojta till igen.
  Lycka till!

  ReplyDelete
 7. Detta försökte jag testa vid Bloglovin men när jag valt "Koppla din blogg till facebook" och jag har loggat in på facebook så kommer inte samma bild upp som du beskriver.
  Hos mig kommer texten:
  Connected blogs
  LCHF till vardag och fest is connected to your profile. Manual publish | Update thumbnail | Remove

  och så kan man klicka på "manual publish", "update thumbnail" eller "remove".

  Kan du hjälpa mig att förstå vad jag ska göra? Känner mig väldigt oteknisk just nu. :-)

  ReplyDelete
 8. Hej!! Jag har lagt in min blogg via bloglovin´s My blog Posts!
  Sen när man publicerar ett nytt inlägg på bloggen så visas inte det på Facebook timelinen.
  Jag får gå till Aktivitetslogg, där jag sedan klickar på den "runda" ringen till höger, på höger sida av Dina vänner iconen.
  Och i den "runda" iconen så klickar jag på "Markera som högpunkt på tidslinjen". När jag har gjort det så visas inlägget ( Blogg-posten).
  Annars visas det inte.
  Vill ha hjälp så att man inte behöver göra så för varenda inlägg.
  Det är väldigt frustrerande.
  HJÄLP!!!!

  /David

  ReplyDelete
 9. Hur gör man om man har fler Facebook konton? Jag har tre nämligen. En privat, en för min webbutik inredum och den tredje för min blogg. Jag vill inte blanda in min privata eller inredum med blogginlägg osv.... http://funkisbloggen.blogspot.se

  Tack på förhand!
  L

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------