Header Ads

3 enkla knep för bättre bilder

För oss bloggare har ju bilderna stor betydelse, men när man fotar som amatörfotograf är det många gånger som fotona inte blir perfekta. En kant som kom med och bråte i bakgrunden, för mörkt, inget djup ... Men med redigeringsprogrammet Photoscape kan fixa till mycket i efterhand. Här kommer 3 enkla knep för bättre bilder!
1. Beskär Ta bort störande moment, som kanter och bråte i bakgrunden. Fokusera på ditt/dina huvudbojekt. Detta ger ett bättre fokus och "lugnar ner" bilden så att den inte blir så rörig.


2. Ljuset Många gånger blir bilderna för mörka. Att öka ljuset kan göra otroligt mycket!


3. Kontrast För att få ett "djup", tydligare och klarare bilder kan man öka kontrasten. Detaljer blir mer framträdande och bilderna känns ofta "mera levande". Lika så blir färgerna klarare.

Här ser ni före och efter då jag har beskurit bilden och ökat ljuset och kontraster.

Med Photoscape kan man enkelt göra otroligt mycket med sina bilder! Det är bara att prova sig fram, men glöm inte att först göra kopior i fall du skulle ångra dig i framtiden!


Ett gästbloggsinlägg av Emelie Ekborg


Florist/bloggare/skribent/grafisk designer
Sedan 2 år tillbaka driver jag bloggen www.svenskablomsterbloggar.se där jag försöker sprida inspiration om min stora passion blommor.

6 comments:

 1. Tänk vilken skillnad det blir! Så tydlig och perfekt bilden blev av den söta vovven!
  Jag har också photoScape och är väldigt nöjd. Man kan även göra fina collage med programmet och dessutom är det GRATIS.
  ☼☼☼

  ReplyDelete
 2. Ja man kan verkligen göra mycket med Photoscape. Dessutom verkar många som tycker att t ex Photoshop är krångligt och invecklat, gilla Photoscape bättre för att det är så enkelt.

  ReplyDelete
 3. Det är verkligen ett lättanvänt & bra program,använder det ofta :)

  ReplyDelete
 4. Jag kom på en grej: Om ni ändå ska ändra på bilderna för att sätta in dom på er Blogger-blogg, tänk då på att även passa på att minska omfånget på dem. Gör det EFTER att ni beskurit bilderna. Bilder mindre än 800x800px är gratis på Blogger, d.v.s de räknas inte in i bildutrymmet man har till förfogande och större än så behöver de inte vara. Läs mer i inlägget "Bildsmart -
  Ladda upp bilder på bloggen på rätt sätt" här på Fixa Din Blogspot!

  ReplyDelete
 5. Snälla vill du kolla in på min blogg och ge mig lite tips på vad jag ska ändra?
  alaviola.blogspot.se
  /Viola

  ReplyDelete
 6. Jag gillar IrfanView, även det ett lättanvänt gratisprogram. Där kan man göra massor av justeringar av bilderna.

  Något som ger enormt mycket när det gäller att få bilder att se bättre ut är det som heter "levels" i Photoshop. Misstänker att det är "Threshold" eller "Luminance Curves" i Photoscape.

  Photoshop är faktiskt inte så svårt att använda, jag kör Photoshop CS2 (går att köpa för en billig peng numera). Har massor av bra funktioner, och det går att fixa till småfel i bilden mycket enkelt.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------