Header Ads

Trådade kommentarer

Blogger har äntligen givit oss den efterfrågade funktionen Trådade kommentarer.

Det betyder att du kan välja att svara på en speciell kommentar under ditt inlägg och din svarskommentar hamnar snett under den hälsning du svarade på.
Visst är det bra!

För att du ska kunna dra nytta av den här nya funktionen behöver du använda en av Bloggers nya designmallar och du behöver också använda inbäddade kommentarer.

Gör så här:

Gå till bloggens instrumentpanel - Inställningar - Inlägg och kommentarer.
Här väljer du Inbäddat.Du måste också ha full feed aktiverad (det är bra att ha ändå, kanske har du besökare som vill prenumerera på din bloggs feed?)

Via Inställningar - Övrigt - Tillåt bloggfeed kan du välja Fullständig feed.
Om allt stämmer nu ska det se ut så här i din bloggs kommentarslista:


Genom att klicka på Svara-länken under en speciell hälsning hamnar din kommentar snett under.
Skriver man bara in sin kommentar som vanligt i kommentarsrutan hamnar den istället rakt under de övriga hälsningarna.

Det här har vi väntat länge på, en enkel sak men nog så bra när man har funktionen.
Tyvärr kan jag inte använda trådade kommentarer här i Fixabloggen eftersom jag har en egen mall, men jag är inte beredd att byta ut den riktigt ännu så vi får klara oss utan den här funktionen ett tag till.

49 comments:

 1. En fråga, varför har min kommentar när jag svarar grå bakgrund? Den har ju vit bakgrund på er exempel bild. Är det månne någon inställning jag har i malldesignern?

  ReplyDelete
 2. Jag tar tillbaka min fråga, fick det fixat. :p

  ReplyDelete
 3. Ja, det är din mall som ser ut så.

  Om du vill ha en vit bakgrund kan du lägga till det här kodstycket i rutan under Avancerat - Lägg till CSS i Malldesignern.

  .comments .comment-thread.inline-thread {
  background-color: #ffffff;
  }

  ReplyDelete
 4. Wiiiii,jaaa ~ÄNTLIGEN~
  /Kram

  ReplyDelete
 5. Tackar för all bra information...super!!!
  Kram.

  ReplyDelete
 6. Vad är det för en slags mall jag ska ha? Den jag har nu ser inte alls ut som den som visas här.

  ReplyDelete
 7. Gunnel - Vilken som helst av de mallar som finns i bloggens Malldesigner går bra. Det finns ju lite olika att välja på så det är inte konstigt om du inte känner igen just den jag använde.

  Jag kikade i din blogg och du har rätt sorts mall!

  ReplyDelete
 8. Hur får man texten i kommentarerna att bli större..jag ser den knappt?

  ReplyDelete
 9. Tack för alla tips! :) Men hur jag än gör får jag det inte att fungera hos mig. Jag hade tidigare en av de äldre mallarna och ändrade därför till en av bloggers nya (den vita längst till höger under rubrik enkel). Popupfönstret ändrades till inbäddat och fullständig feed hade jag redan. Men trots det så blir det bara en vit tom sida då jag klickar för att få se kommentarerna. Ändrar jag tillbaka till popup kan jag se kommentarerna igen. Vad gör jag för fel?

  Tacksam för all hjälp.

  Kram Lotta

  ReplyDelete
 10. Lotta - du verkar ha fått det att fungera, jag kan se svar-länken under dina kommentarer. Bra!

  Babbi - jag kikar in på din blogg

  ReplyDelete
 11. Härligt! Tack för hjälpen!:) Det enda problemet är att jag inte själv kan se något alls. Får bara upp en blank sida då jag klickar på kommentarer.Oavsett inlägg.

  Kram Lotta

  ReplyDelete
 12. Tack igen för ett praktiskt tips! Ändrade med en gång jag läste ditt inlägg och det funkar perfekt! Så mycket trevligare och lättläst för alla.

  Kram Anna Vattenkanna

  ReplyDelete
 13. Smidigt!
  Visste inte att jag önskade detta förrän det kom nu ;)

  ReplyDelete
 14. Ååå I ♥ U! Nu ska jag fixa detta på en gång. :)

  ReplyDelete
 15. De bilder du visar som ska finnas under inställningar har inte jag. Hur får jag till det??? Just nu ser det lite skevt ut

  ReplyDelete
 16. Minimamallen fungerar det i :)
  Har ju Annmi!

  ReplyDelete
 17. Klockslaget på kommentarerna verkar ha fått frispel.
  Stämmer inte för fem öre.

  Fru eriksson har tydligen fått hjälp av dig med klockan, men min dator låser sig varje gång jag öppnar hennes kommentarer för att kolla.
  går det ställa om eller något ??

  ReplyDelete
 18. Hej!

  Tack snälla för alla fina tips vi får genom den här sidan!

  Jag skulle vilja veta hur jag gör för att få bort klockan som visar fel tid och hur jag får texten större i kommentarer och svar jag skriver. Den är pytteliten nu...

  Trevlig helg!

  ReplyDelete
 19. Tydligen innebar den här svars-funktionen en bugg som ställer om klockan och i vissa mallar minskar texten i kommentarerna.

  Det ni kan göra ang tiden är att kolla så rätt tidszon är inställd i bloggens inställningar, men jag gissar att den här buggen kommer att fixas snart. Nya funktioner har ofta lite barnsjukdomar har jag märkt.

  Ang texten i kommentarerna kan ni i Malldesignern - Avancerat - Lägg till CSS lägga till följande kod och ställa in hur stor text ni vill ha. 13px verkar vara det texten minskas till överlag så kanske 20px kan vara lämpligt beroende på teckensnitt?

  .comments .comments-content {
  font-size: 13px;
  }

  Vill ni gå in i kodmallen och ändra i det här stycket går det också bra, men det ska funka i Malldesignern med.

  ReplyDelete
 20. Personligen förstår jag inte glädjen över denna funktion. Jag menar jag går ju inte tillbaka till samma inlägg när jag väl ha kommenterat bara för att se om det finns ett svar. Förstår liksom inte vitsen, å det är jag (som tur är) inte ensam om. Om jag vore pensionär och inte hade nå't heltidsjobb då kanske skulle jag gilla funktionen.

  ReplyDelete
 21. BP - Jag personligen måste säga att jag absolut inte håller med dig. Varför kommentera på en blogg om man inte är intresserad av bloggägarens respons? Bara kommentera för sitt eget behov av att höras?

  Här på Fixas vore det en jättebra funktion (om jag hade en designmall och det fungerade för mig) eftersom jag ofta behöver svara på specifika kommentarer med lösningar på kommentatorernas problem.

  Alla gillar inte alla funktioner, men man kan ändå glädjas att det går frammåt.

  ReplyDelete
 22. BP:
  Jag håller med Anneli helt och fullt.
  Tycker nästan man kan gämföra ditt resonemang med att stå och prata med någon på gatan.
  Inte vänder man väl och går när man fått säga sitt? isåfall kan man lika gärna sitta på sin kammare och prata med sig själv... eller?
  Nu kanske du inte är intresserad av vad andra har att säga, men då kan man ju stänga av kommentarsfunktionen.
  Lite väl nonchalant i mitt tycke!
  men det kanske inte är så du menar BP?

  ReplyDelete
 23. oops!
  glömde tacka för svaret Anneli.
  jag avvaktar buggfixen :)

  ReplyDelete
 24. Varför får jag ibland bara ett frågetecken på en mörk bakgrund när jag kommenterar?
  http://yoycefunderingar.blogspot.com/2012/01/ett-langsamt-farval.html?showComment=1326524182364#c7831183145098012205

  Ibland kommer min bild med o ibland inte. Vad gör jag för fel då??

  ReplyDelete
 25. Yoyce - jag är ledsen men jag vet faktiskt inte varför det blir så om det bara är ibland. Att det blir den där utropsteckensbilden är för att din profils bildlänk är bruten, men varför? Sorry!

  Däremot hör jag nog av mig till dig och frågar om vart du fick tag i den där stjärn-betygsdelen du har under dina inlägg. Det har en medlem på vårt forum frågat efter och jag har inte hittat någon bra, fungerande variant till blogger själv. ;-)

  ReplyDelete
 26. När jag gör blogginlägg med iPhone så blir det fel klockslag på alla kommentarer till dem inläggen. Däremot så stämmer klockslaget när jag läser samma kommentarer via instumentpanelen/redigerardelen. Jag har kollat tidsinställningarna både i bloggen och i min iphone och de verkar stämma. Jag har till och med tagit bort klockslag helt i kommentarsinställningarna men den forsätter att visa fel klockslag. Något råd? Kan nämna att jag inte har den mall du beskriver i inlägget ovan.

  ReplyDelete
 27. Ok, synd:( Undrar varför tråden är bruten.

  Stjärnklassificeringarna får du genom att kryssa i den rutan när du går in under Layout, konfigurera blogginlägg. Hoppas du fattar vad jag menar....

  ReplyDelete
 28. Fejset - det här med tidsinställningarna verkar vara en Blogger-bugg och den fixar de nog snart. Det finns tyvärr inget jag kan tipsa om ang det just nu...

  Yoyce - Jag förstår precis, tyvärr har jag inte den funktionen i mina bloggar? För ett par år sedan verkade det här vara något Blogger på prov la till som testfunktion, kanske finns det kvar i din blogg sen dess.

  Tack för att du svarade :-) Då vet jag att du inte lagt till något yttre script som du kan tipsa om. Jag letar vidare!

  ReplyDelete
 29. Hej, jag har gjort som ovan men kan inte svara på komentarerna... vad gör jag för fel?

  ReplyDelete
 30. Jag är full av beundran för dig som kan allt detta!

  Kan det vara så att dessa nya funktioner gör att det inte går att kommentera på vissa bloggar? Jag har försökt kommentera på flera bloggar idag men får bara upp en helt vit bild.

  Jag gillar verkligen funktionen men ordningsmänniskan i mig blir GALEN på de felaktigta klockslagen - går det inte att ta bort dem? Jag har försökt välja att inte visa klockslag men det visas i alla fall......

  ReplyDelete
 31. Maria - prova en annan webläsare än IE så borde det fungera bra. Jag använder mest Firefox och har inte haft svårt att kommentera en enda gång ;-)


  Ang klockslagen så kan du dölja dem tillfälligt genom att i Malldesignern - Avancerat - Lägg till CSS klistra in följande kod. Den döljer bara datumet men tar inte bort det. När Blogger fått ordning på datumen kan du bara radera koden så kommer de tillbaka.

  .datetime {
  font-size: 0px;
  }

  Om det inte fungerar via Malldesignern kan du lägga in koden i din kodmall istället. I slutet på stycket /* Comments kan ju vara en bra plats så hittar du det när det är dags att radera igen.

  ReplyDelete
 32. Jag började med Blogger i juli-augusti typ så det kan inte vara något gammalt med stjärnklassificeringarna. Då förstår jag inte varför jag har dem. Konstigt.

  ReplyDelete
 33. ÄNTLIGEN! Som jag har väntat på denna funktion! Dock så tror jag inte att man behöver använda de nya mallarna för så vitt jag vet så har jag en gammal och det fungerar för mig!?

  Ha de fint!
  Maria

  ReplyDelete
 34. hej! jag har lagt till koden för att få större text på komentarssidan jag lade till den i css precis så som du beskrev men inget händer texten är pytteliten på kommentarerna ialla fall, vad gör jag för fel tror du? kram från Flame

  http://flamegrafik.blogspot.com

  ReplyDelete
 35. Om man inte vill ha trådade svar utan fortfarande vill kunna se svaren så som du har nu, hur gör man då?

  ReplyDelete
 36. Anonym - just nu finns ingen inställning för att ta bort de trådade kommentarerna, förhoppningsvis kommer det framöver.

  Tills vidare får du istället välja att ha dina kommentarer med inställningen popupruta eller helsida, då ska inte de trådade kommentarsalternativet synas.

  ReplyDelete
 37. Hej, mina trådade kommentarer fungerar ej för mig. Längst ner står det javascript:;

  Min fråga är: har jag en för gammal mall? Jag har gjort som du beskriver ovan gällande inställningarna... tacksam för hjälp!

  (Jag går in både i Firefox, IE men ingen av dessa fungerar gällande trådade kommentarer).

  ReplyDelete
 38. Jag lyckas inte få det att funka. Länken svara är framme under kommentarerna, men när jag klickar på den händer inget. Jag vet inte om jag har rätt sorts mall, jag har också mixtrat en del med den. Tacksam om du kan kika :-)
  http://lyrannobel.blogspot.com/ Har IE 8

  ReplyDelete
 39. Lyran - det fungerar som det ska hos dig, det går att svara på varje kommentar.
  Prova att titta på din blogg i Google Chrome eller Firefox så kommer du att se samma sak.

  Just nu verkar det mesta krångla i IE och det här är något Blogger måste fixa men vi bloggare kan bara försöka göra det bästa vi kan för våra läsare under tiden, vilket är att underlätta för dem att läsa och kommentera. Läs här: http://fixa-din.blogspot.com/2012/01/mer-kommentarsproblem.html

  Anneli

  ReplyDelete
 40. Jag glömde ju att länka till min blogg: http://amyspieceofcake.blogspot.com/

  Precis som lyran har jag Svara under kommentarerna men inget händer när jag trycker på Svara och längst ner till vänster står det javascript:;

  Har jag en för gammal mall?

  ReplyDelete
 41. Amy - jag tror faktiskt att det är Bloggers script som krånglar, det här problemet har dykt upp alltför ofta de senaste dagarna för att jag ska tro att felet ligger hos de enskilda bloggarna.
  Just nu tror jag att det bästa vi kan göra är att vänta och se om Blogger antingen fixar buggen eller kommer med någon slags lösning vi kan använda.

  Du har för övrigt helt rätt mall för att visa trådade kommentarer, alla mallar man lagt in via Malldesignern fungerar och tydligen även några av de äldre mallarna som Minima.

  ReplyDelete
 42. Superbra tips som jag inte var medveten om innan. Stort tack! =)

  ReplyDelete
 43. Hej! En fråga, jag har alla inställningar rätt för att visa kommentarer, men på min blogg syns ingenting. Några vänner har försökt kommentera, jag vet att jag har gjort kommentarsinställningarna rätt. Varför kommer inte möjligheten att kommentera upp? Stort tack!

  ReplyDelete
 44. Vendela - vad har du för bloggadress?

  ReplyDelete
 45. Hej! veryvendela.blogspot.com. Nu vid mitt tredje inlägg kom ett kommentarfält upp, men inte vid första eller andra...Kanske har det ordnat sig, men det var konstigt! Tack för superbra blogghjälp i fixadinblogspot!

  ReplyDelete
 46. Vendela - nu har jag lämnat två kommentarer på din blogg och det verkar fungera bra?

  ReplyDelete
 47. Tack snälla, som jag har letat efter att kunna svara på kommentarer!

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------