Header Ads

Byta tillbaka till gamla instrumentpanelen

Har du testat att använda Bloggers nya gränssnitt och vill byta tillbaka av en eller annan anledning? Kanske är det någon funktion du inte hittar eller så trivs du inte med utseendet.
Om du vill byta till någon av de gamla mallarna (t.ex. Minima) så behöver du gå tillbaka till det gamla gränssnittet, åtminstone temporärt. När du valt mall kan du, om du vill, återgå till den nya, vita instrumentpanelen igen, mallen finns kvar.

Ännu finns det en möjlighet att byta instrumentpanel, hur länge till vet jag inte. Jag hoppas att Blogger låter oss välja själva länge till eftersom jag själv föredrar den gamla, beiga varianten.

För att byta tillbaka till den gamla instrumentpanelen (även kallat gamla gränssnittet) går du till din blogglista och väljer en av dina bloggar. Vilken spelar ingen roll om du har flera.När du kommer till bloggens instrumentpanel ska du titta på höger sida, under din profilbild och -namn. Där hittar du ett kugghjul. Klicka på det!Jag fick klämma ihop bilden lite för att det skulle synas, men om du klickar på kugghjulet kommer den här menyn fram. Välj Gammalt Blogger-gränssnitt.
Färdigt!

Din länk för att hitta tillbaka till det nya gränssnittet ligger förstås högst upp i den gamla instrumentpanelen, brevid din mailadress.


14 comments:

 1. Bra att man kan välja,för...
  Jag vill ha det gamla ;)

  ReplyDelete
 2. Gillar också den ga. Panelen bättre.
  Dessutom funkar inte den nya fullt ut ifrån min HTC Android mobil.

  ReplyDelete
 3. Lustigt... Jag gick just in för att pröva den nya... och gillade den inte... och ville tillbaks till den gamla. Men tack och lov hittade jag själv "Gamla-knappen". Hade jag inte gjort det, hade jag ju hittat hjälpen här. Igen!

  God Fortsättning!

  ReplyDelete
 4. Konstigt.. jag kan inte byta tillbaka!
  Har inte fliken där det står Gammalt Blogger-gränssnitt. Tycker det gamla är mycke bättre.

  ReplyDelete
 5. Johanna - ja, då verkar det som om Blogger har börjat ta bort den möjligheten då. Vad trist! Själv föredrar jag också det gamla gränssnittet, det var enklare att hitta i och mer logiskt uppbyggt. Vad synd att Blogger inte lyssnar till sina bloggare...

  ReplyDelete
 6. Tusen tusen tack!! Jag testade det nya och gillar den inte alls, fick lite lätt panik men tack vara din hjälp hittade jag tillbaka. Men nu har jag ett annat problem, var inne och rörde till det med HTML och nu kan jag inte se bilder som jag vill ha in uten en massa siffror och bokstäver. Hur återställer jag detta?

  Tacksam för hjälp
  Scrapmagic

  ReplyDelete
 7. Det låter som om du växlat till html-läge i din skrivruta där du skriver inläggen? I såna fall är det bara att klicka på Skriv igen.

  Om det här inte är vad du pratar om kan du skriva en tråd i vårt forum och visa med en bild vad du menar så ska vi försöka lösa det!

  ReplyDelete
 8. Tusen tack igen!! Du är en bloggängel!! Allt är som vanligt igen, suck! Jag är supertacksam.

  ReplyDelete
 9. Hej

  Jag har tidigare i det gamla ändrat varje bild i postens html för att få alla bilder att bli 600 breda. Det här funkar inte i det nya, då kan vissa inte se bilderna. Det verkar som om man måste använda bloggers egna liten/stor/extrastor. Men då blir alla bilderna olika stora, irriterande. Hur göra?

  /Susann

  ReplyDelete
 10. Purple area - det bästa du kan göra är att redigera bildernas storlek till önskad vidd innan du laddar upp dem och sen sätta vidden till "ursprunglig storlek". Dels får du bästa skärpan och dels spar du på ditt bildutrymme genom att inte ladda upp större bilder än nödvändigt.

  I min privata blogg ändrar jag alla bilder till vidden 600px t.ex. Sen när jag laddar upp dem blir det en snygg rak linje av bilder.

  ReplyDelete
 11. tack för hjälpen, varför sökte jag inte här tidigare? gillar inte alls det nya utseendet, eller, framförallt att jag inte kan fixa med mina foton på samma sätt som förut, det går inte att placera de bredvid varandra, mellanrummet mellan bilderna blir för stort, plötsligt försvinner en bild osv. osv. anledningar som har gjort att jag inte orkat göra något nytt inlägg sedan april. tyvärr ser jag nu att det står att det gamla gränssnittet kommer tas bort om några dagar..

  ReplyDelete
 12. Walkingthecamera: Vad tråkigt att det gjorde att blogg-lusten försvann. I början var jag också lite irreterad över att jag inte kunde göra som jag gjort tidigare. Men som det mycket annat så gäller det ju bara att vänja sig vid det nya, och sedan inser man att det faktiskt är mycket bättre än det gamla ...

  ReplyDelete
 13. Jättebra hjälp - men nu verkar det som att det inte går att byta tillbaka längre! Någon som vet mer om det?/Ana

  ReplyDelete
 14. Ana: Ja, nu har Blogger helt gått över till det nya gränssnittet och det gamla finns helt enkelt inte längre.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------