Header Ads

Hur man lägger in egen header på sin blogg

Vill du ha en header med ett foto som du själv tagit eller något annat personligt är det ganska enkelt ordnat. Jag visar här hur man gör med det nya gränssnittet. Om du fortfarande använder det gamla får du antingen byta till det nya eller försöka gissa dig till hur man gör där ifall du inte redan vet det.


Börja med att välj en bild. Jag har lånat med lov ett foto som är taget av husbandet.
Först har jag beskurit det så att det blir lite avlångt. Sedan la jag på texten. Båda sakerna gjorde jag i paint för det är det programmet jag har i min dator, men egentligen är det inte bra för varje gång man sparar en bild i paint blir den bara sämre och sämre i kvalitén. Men om du inte är så petig med såna petitesser så duger paint gott och väl. (Ja, jag är lite bitter över att jag inte orkat lära mig något annat bildbehandlingsprogram som är ungefär 1000 gånger bättre. Allt är 1000 gånger bättre än paint men det är en helt annan historia).

Klicka dig in i "layout".


Där ser det ut så här. Klicka på den redigera som är inringad.

Det dyker upp en ruta som inte har den nya layouten, konstigt nog. Men så är det i alla fall.
Se till att du har klickat i "Istället för rubrik och beskrivning" och "Krymp så att den passar". Annars kan det se knasigt ut. Gå därefter in i din dator och leta fram bilden som du vill ha som header. Spara.

Spara även här!


Så här blev min testheader i min testblogg. Den som jag lagt in texten på redan i paint.


Man kan också välja "Bakom rubrik och beskrivning". Då är det blogger som väljer var texten hamnar. Rubriken blir med stor text och beskrivningen med liten. Jag förmodar att man kan ändra både teckensnitt och storlek i koder, men jag håller inte på med sånt så jag ska inte säga säkert eller ens försöka mig på att förklara hur man gör, för ärligt talat, jag har ingen aning. :) 
Jag rekommenderar att alltid välja "krymp så att den passar", annars kan bilden hamna helt utanför rutan om den är jättestor i formatet.

Så här blev denna variant. Här har jag använt bilden utan att beskära den på höjden. Den täcker hela första sidan på bloggen och lite till. Personligen tycker jag att åtminstone en del av senaste inlägget bör synas redan när man klickar sig in på en blogg, men det är väl en smaksak antar jag. Hade jag inte klickat i "krymp så att den passar" hade bilden varit ännu större och täckt en del av sidan till höger också. 

Äsch, jag kan lika gärna visa hur jag menar när jag ändå håller på. Bättre att vara övertydligt tänkte jag. 
Så här blev det då. Bilden är ocentrerad. Hade den varit ännu större hade den inte fått plats på sidan ens.

Om du vill se hur min header ser ut på min riktiga blogg så finns jag här:

Hoppas att du som inte kunde nu kan! Det är mitt mål.

Klippt och klistrat av Fru Gårman

16 comments:

 1. Kanonbra,Tack så ♥-ligt!

  ReplyDelete
 2. Jättebra o tydligt visat! Helt perfekt, jag tackar som vanligt för hjälpen, snart blir det ny design på bloggen igen;)

  Trevlig helg!

  ReplyDelete
 3. Du är som vanligt eminent fina frun!! Till och med jag fattade!! Och det UTAN att byta till det nya gränssnittet!! Knappt jag tror att det är sant.... Passade på att ändra lite andra saker på bloggen med när jag ändå höll på!

  ReplyDelete
 4. I min meny finns inte "Layout" med? :o

  ReplyDelete
 5. God Jul och Ett Gott Nytt År önskar jag dig
  Kram Night Lady

  ReplyDelete
 6. gOTT nYTT ÅR!
  iNGER ROZÉN-CHINTOH

  ReplyDelete
 7. Ang. bildredigeringsprogram.

  Jag vill tipsa om två saker:
  1. Programmet Gimp som du hittar här: http://www.gimp.org/
  samt
  2. boken "Gimp 2.6 for Photographers: Image Editing with Open Source Software" av Klaus Goelker ISBN 1933952490. Hos Adlibris kostar den 215 SEK http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1933952490.

  Bättre än Paint.
  Vänliga hälsningar
  Leopold

  ReplyDelete
 8. Hej,

  jag har gjort precis som du skriver men får upp meddelandet "Du har överskridit kvoten för bildöverföring." Hur stor får bilden vara?? Bilden som jag vill ha ligger det enda inlägget på bloggen.

  http://lilliandersson.blogspot.com/

  ReplyDelete
 9. Precis som Leopold så kan jag verkligen rekommendera Gimp som bildredigeringsprogram.

  Del så är det nästan i klass med dyra photoshop och dels så är det helt på svenska.
  Det bästa med är dessutom att det är helt gratis.

  Dock så behöver man lära sig dom olika verktygen samt lager, slingor osv.

  Det är inte heller några problem då det finns många gratis svenska "skolor" på internet.

  Jag har lärt mig Gimp på det sättet.
  Här kommer länkar till några av dem.

  Den första är till en tjej (hofh) som själv är en mycket aktiv bloggare och många delar i hennes skola är avsedda just för bloggare.

  Här är länk till hennes Gimp skola:

  http://hofh.myshowroom.se/alla-gimpskolor-samlade-i-ett-inlagg-2/

  Lägger även länk till andra bra Gimp -skolor på svenska:

  http://ubuntufranborjan.wordpress.com/2011/01/09/har-ar-gimp-skolan/

  http://www.multimedia.skolutveckling.se/Kurser/Bild/Bildredigering-i-GIMP/

  https://sites.google.com/site/snhgimpkurs/Kursdokumentation

  Med dom här 4 som bra kompletterar man varandra så kommer man väldigt väldigt långt med sin bildbehandling i Gimp.

  Hofh visar sina olika 28 olika delar på video och även killen på multimediabyrån-skolverket visar dels både i text samt på videoklipps.

  Som sagt så kommer man väldigt långt med dom här 4 och vill man ha fler tips så finns det hur mycket som helst på svenska på youtube så det är bara att googla.

  Slutligen så har GNU en egen stor innehållsrik instruktionshandbok på nätet men det mesta där är på engelska.
  Här kommer adressen till den:

  http://docs.gimp.org/sv/

  Vänliga hälsningar,
  Bertil

  ReplyDelete
 10. One thing more som jag glömde skriva.

  När man sparar i Gimp så kan man spara i de flesta format som finns.

  Gimps eget format heter xcf och när man sparar i det formatet så försvinner inget som helst i kvalitet.

  När man sedan skall publicera bilden (t.ex sin header) så är det ju bara att göra om formatet till jpg.

  Hälsningar,
  Bertil

  ReplyDelete
 11. Tack Bertil för jättebra tips! Det är underbart när man kan hjälpas åt och dela med sig av det man vet!

  ReplyDelete
 12. Tack,tack,tack från loppisloppan i farten

  ReplyDelete
 13. Hej alla, jag heter Safa El Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldste en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det blev till en punkt när han engagerade sig i en affär med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kommer från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-års bröllopsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdagen, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att ja han hade sex med sin kollega.
  Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan hade full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom och mer.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom 7 dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
  Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon sorts sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp med eventuella livsutmaningar bör kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

  ReplyDelete
 14. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  ReplyDelete
 15. Jag håller på att starta upp en verksamhet inom bygg och jag behöver ju självklart en hemsida gärna billigt. Någon här som har erfarenhet inom detta tidigare eller några tips? Jag har hört att https://nåut.se är väldigt prisvärda har någon jobbat med dem tidigare?
  Tack på förhand.

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------