Header Ads

Problem med inställningar kring blogginlägget?

Ibland krånglar saker...

Du kryssar i att du vill visa Reaktioner under dina inlägg men de syns inte?
Du väljer att visa datum ovanför dina inlägg men de hamnar under?

Då är det dags att göra en återställning av din bloggmall!
Genom att rensa ut kod som inte hör till bloggmallen (sån kod som du antingen själv lagt till manuellt eller som kommit med diverse gadgets du lagt till i bloggen) kan du få tillbaka en fungerande bloggmall.

Som du hör kan det vara läge att göra en backup på din bloggmall innan du startar, risken finns att du råkar radera funktioner du lagt till inne i kodmallen och då kan det vara skönt att kunna återgå till bloggmallen så som den var innan du gjorde återställningen.

Du gör din backup genom att gå till Design - Redigera HTML - Hämta hela mallen. 
Spar filen på din dator och döp om den till din bloggs namn och dagens datum (t.ex. minblogg-20111126)
Då hittar du enkelt rätt fil om du behöver ladda upp den på bloggen igen.

(skulle du behöva återställa din bloggmall gör du det genom att klicka på Bläddra under Hämta hela mallen och sen Överföring när du hämtat din fil. Då får du tillbaka din bloggmall som den var innan återställningen.)Okej, nu har du spart din mall, jättebra!

Normalt sett ändrar du dina inläggsfunktioner via Design - Sidelement - Blogginlägg - Redigera.
Här öppnar du din blogginläggsgadget.

Den översta delen innehåller diverse val av vad du vill ha med.
Här kryssar du i alternativ som kommentarer, reaktioner, datum och snabbredigering etc. Lägg märke till att en del går att redigera!


Under alternativen hittar du delen där du ska placera de saker du valt att ha med. Dra dem till önskad plats med musen.


Så här långt är allt ganska självklart och enkelt, men det här inlägget handlar om vad du ska göra om dina val inte visar sig i din blogg efter att du spart din blogginläggsgadget.

Så här gör du:

Du kan genom att klicka på länken: Återgå till mallstandardinställning för gränssnittskomponent återställa alla förändringar som gjorts i din bloggmall och på så sätt återställa alla funktioner. 

Gå till Design - Redigera HTML - Återgå till mallstandardinställning för gränssnittskomponent.
(gränssnittskomponent betyder gadgets i det här fallet)
Det här kan rätta till de flesta problem du kan ha som rör dina gadgets, speciellt inställningarna för din inläggsgadget. När jag får frågan varför det inte fungerar att kryssa i ett alternativ i en gadget och sen spara det på en blogg är det här det första jag hänvisar till - klicka på Återgå till mallstandardinställning för gränssnittskomponent.

7 comments:

 1. Men hur fixar jag så att "Prenumerera på inlägg (Atom)" funkar? Den finns ju inte med i blogginläggsgadgeten. Fungerar i IE, men inte i Chrome - det öppnas endast en sida med massiv HTML-text.

  ReplyDelete
 2. Tack för all hjälp! Nu har jag länkat till dig från min blogg!

  Cilla-Bohemian Vintage♥

  ReplyDelete
 3. Jag har upplevt detta problem på senare tid då jag har försökt att lägga "kommentarer" ovanför brödtexten istället för under. Har inte alls fungerat !

  Men jag ska testa att återställa min mall. Tack för tipset :)

  ReplyDelete
 4. Jamen jättetack, det hjälpte en hel del.
  (Nu är det bara antalet reaktioner jag inte får som jag vill. 3 syns av 5 angivna.)

  ReplyDelete
 5. Hej!Tänk va den gamla mallen var enkel.Nu begriper jag inte ett skit!Vänl.Inger Rozén

  ReplyDelete
 6. Inger - du kan ha kvar din gamla mall och det gamla gränssnittet om du vill, de finns kvar! MEN - de här problemen uppstod då med så det är inte unikt för de nya mallarna...

  ReplyDelete
 7. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------