Header Ads

Hur bra sökmotoroptimerad är din blogg?

Vi har pratat om SEO tidigare, alltså Sökmotoroptimering ( Search Engine Optimization).
Det är inte alltid så lätt att själv hålla koll på vad som är bra och vad man ska undvika, men som tur är finns det hjälp. Website Grader är en sån sajt.

Här fyller du i din bloggs adress (och om du vill, en liknande sida du vill jämföra din blogg med, men jag rekommenderar att du börjar med din egen blogg första gången) och får inom ett par minuter en utförlig rapport om vad som är bra och vad som är mindre bra med din blogg sett från den optimala SEO-synvinkeln.

När du läst rapporten måste du själv avgöra vad som är värt att "offra" för att få din blogg så optimerad som möjligt och vad du föredrar att ha på ditt eget vis till kostnad av att kanske inte få så hög ranking hos sökmotorerna.

Börja med att fylla i din bloggs adress och ev jämförelseblogg.
Kryssa ur rutan där de vill att du godkänner att få månadsvisa uppdateringar från Hubspot. Spam har vi nog av ändå...

Tryck på Generate Report och vänta.
Det tar en stund att gå igenom din blogg, men du kan surfa vidare på en annan flik i webläsaren medan du väntar.

När resultatet är klart är det bara att läsa igenom och begrunna.
Du får många kloka tips om vad som är bra och vad som är mindre bra. Ta till dig det som känns viktigt och strunta i det som inte känns värt det.

När du är klar kan du - om du vill - lägga till din bloggs betyg på bloggen.

Här är Fixabloggens betyg (vi tappade en del eftersom jag inte orkar sätta beskrivande texter på alla bilder. När man mest har screenshots känns det ganska onödigt!)


Vilket betyg får din blogg?

Ps, du kan också kika på din egen Blogspot statistiksida där du får reda på vilka sökord som är de som dina besökare oftast hittar dig via sökmotorerna använder. Utnyttja dem och skriv in de här sökorden i dina inlägg så ofta du kan (när de passar) så hamnar din blogg tillslut högre upp i sökresultatet.
Här på Fixabloggen använder vi ofta ordet Blogspot och idag ligger vi tvåa på det sökresultatet, precis efter Blogger själva på Google.com. Det lönar sig att vara envis...


Källa: http://websitegrader.com

2 comments:

  1. 73 men vet inte om det e bra eller inte :D

    ReplyDelete
  2. Häftigt,fast...här var det inte så mycket men många kommentarer har jag iallefall ;)

    ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------