Header Ads

Har någon stulit ditt blogginnehåll?

Visst har du hört talas om de som fått sitt blogginnehåll stulet?
Någon uppskattar den text du skriver och de bilder du laddar upp, de ser att ditt innehåll rankar högt i sökmotorerna och vill på ett enkelt sätt själva få samma effekt.

Stölden kan ske via din rss-feed eller på annat vis och du märker kanske inte ens att det sker förren du tappar rank hos t.ex. google då din blogg blir straffad för att "du" använder duplicerat material.

Ingen rolig tanke, eller hur!

Du kan själv enkelt kontrollera om ditt material finns på fler platser genom att testa din blogglänk på Copyscape. Testa gärna direktlänkar till dina populäraste inlägg också.
Jag fick ett par napp när jag testade Fixabloggen, men inte från någon som stulit innehåll utan från sidor som använder min RSS-feed på rätt sätt. Skönt att veta!På Copyscape får du också tips på hur du kan göra för att försöka få bort ev kopierat material vilket kanske inte alltid är det lättaste.
Om det gäller en Blogger-blogg ska du kontakta Blogger, de kan hjälpa dig, men hittar du ditt material på en annan plattform kan det vara knepigare.

Nu är det ju kanske inte text vi är mest rädda att få stulet, i första hand tänker vi nog på bilder när vi talar om stöld av vårt blogginnehåll.
Det finns en sida som heter TinEye där du kan söka bilder och se om de finns någon annanstans på nätet. Du laddar upp en bild från din dator eller lägger in en bildadress och sen söker programmet efter liknande bilder.
Det fungerar faktiskt förvånansvärt bra, även om det kan ta tid innan nya bilder indexeras och dyker upp i sökresultaten.

I Firefox, Chrome, IE, Safari och Opera finns tillägg/plugins som du kan installera och därmed få tillgång till Tineye direkt i din högerklicksmeny. Då räcker det med att högerklicka på en bild på nätet och välja Sök bild på Tineye. Smidigt!


Källa:

3 comments:

 1. Aha...........
  Smidigt! ♥-ligt Tack för alla dina bra tips/Kram

  ReplyDelete
 2. Hej

  Har letat som en galning efter den där latinska texten som man brukar lägga in som test inlägg mm.

  Tänkte sen att det kanske kunde bara en bra länk att ha här på fixa-bloggen.

  tack för bra blogg!

  ReplyDelete
 3. Lorem ipsum tänker du på?

  http://www.lipsum.com/

  Visst kan jag lägga in en länk bland de andra, det är bra att ha tillgång till olika verktyg när man fixar med bloggen!

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------