Header Ads

Internet Explorer? Har du uppgraderat?

Om du har surfat omkring en del på internet har du säkert hört talas om att designers och programmerare inte tycker om Internet Explorer.

Om du inte använt någon annan webläsare hittills kanske du känner att "Du köpte Windows och då kom Internet Explorer med" och det förstår vi absolut. Det man är van vid känns enklast!

Det största problemet designers har med IE är att inget de gör ser likadant ut i IE som i någon av de andra webläsarna (Firefox, Chrome, Opera, Safari etc) och för varje websida måste de skriva extrakod just för IE. Ibland ett helt extra "stylesheet", alltså en extrasida bara för att IE-användare ska kunna se en vanlig websida. Man kan bli irriterad för mindre...

Men, nu har allt förändrats!
Internet Explorer 9 är ute och nästan alla websidor fungerar som i de andra webläsarna. Nu väntar vi ivrigt på version 10 som beta testas just nu.

Har DU uppgraderat till IE 9?

Din webläsare blir säkrare mot internethot, kan läsa kod bättre och snabbare och du får ett antal nya funktioner (som de andra webläsarna haft ett antal år nu...) jämtemot IE8.

Ta steget och bli en medveten surfare, uppgradera till IE9 idag!

(vi som hjälper dig med din bloggs utseende ORKAR helt enkelt inte anpassa all kod till alla gamla IE-varianter, det tar inte bara timmar utan dagar att anpassa all kod!)


Uppmuntra dina besökare att uppgradera sina webläsare - för din egen skull!

5 comments:

 1. Hm...Kanske dax att grader upp sig ;)

  ReplyDelete
 2. Ja, till och med jag som hittills avskytt IE med hjärta och själ (ja, jag skojar lite) kan faktiskt tänka mig använda IE9 emellanåt.
  Det säger en hel del!

  ReplyDelete
 3. *asg* Näää,det säger verkligen en hel det *thihii*

  Jag uppdaterade till IE9 men....
  Läs i Forummet är du såååå gulli' ( finns inlägg i befintlig tråd + 1 ny från mig )

  ReplyDelete
 4. Snälla hjälp mig! Kan man skaffa en header som växlar mellan två bilder här på blogspot? Jag är usel på att koda, försökt flera gånger men helt ärligt aldrig någonsin lyckats... tacksam för svar!

  ReplyDelete
 5. Elsa, allra lättast gör du det genom att animera din bild via en sida som http://gickr.com/
  eller via program som photoshop.
  Det går nog också att koda med lite javascript, men det är jag inte så bra på...

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------