Header Ads

Tjäna pengar på bloggen med Adtraction

Att annonsera eller att inte annonsera är varje bloggares fråga.
När är det dags och hur hittar man reklam som känns rätt?

Här på Fixabloggen har jag först nu, efter över två års bloggande, valt att lägga in annonser eftersom jag hittat ett företag som låter mig välja precis vilka företag och vilka annonser jag vill ha på min blogg.

Adtraction är ett svenskägt företag som erbjuder dig som har en websida eller en blogg att enkelt ansöka hos registerade företag och sedan själv välja annonsformat, alltså storlek och om du vill ha en flashannons, en bild eller en textlänk på din blogg.

Efter en godkänd ansökan kan du hämta din kod och lägga in den i en HTML/JavaScript-gadget på din blogg.

För att du ska bli godkänd som affiliateblogg ska din blogg ha varit aktiv i minst sex månader och ha ett "kvalitativt innehåll" ( det räcker alltså inte med att ha skrivit tre inlägg under ett halvårs tid, du behöver ha lite mer innehåll än så)

När du anmäler dig ska du ange din blogglänk och en kort beskrivning över din blogg. Berätta gärna om du har många besökare och om du t.ex. brukar recencera olika produkter men överdriv inte. Du ska kunna stå för din beskrivning.

När Adtraction godkänt din blogg är det dags att börja fundera över vilka annonser du vill ha.


Välj annonser


Välj klokt.
Det är bättre att ha en-två annonser som är direkt riktade till dina besökares intressen än åtta-tio blandade annonser som du valt på måfå. Dels ökar chansen att dina besökare klickar på annonsen och köper något och dels undviker du att din blogg ser plottrig och ogenomtänkt ut.

Det finns många olika kategorier och i varje kategori finns olika företag vars annonser du kan välja. Om du skriver mycket om barn kanske en annons för barnkläder kan passa, om du har en receptblogg kanske Linas Matkasse kan vara rätt. Om du däremot ofta skriver om heminredning eller renovering kan du välja annonser som TheHome.se eller Interiora.

Skriv gärna något om företaget eller en produkt du gillar i ett blogginlägg och länka till en sida där dina besökare kan hitta varan. Du ökar intresset för företaget du annonserar om och samtidigt också chansen att de genomför ett köp = du tjänar pengar.


Lägg till annonsen på din blogg


När du bestämt dig för vilka annonser du vill ha ska du ansöka om att få använda just dessa.Klicka på den annonsör du vill ha och kryssa i rutan för att godkänna villkoren.
Klicka på Ansök.

Nu får du vänta ett tag.
Vissa företag är snabba på att godkänna nya affiliates, andra tar längre tid på sig.
Själv har jag inte behövt vänta mer än några timmar, men jag har kanske haft tur...

När du blir godkänd kan du se det på ditt konto.


Klicka på länken till den annonsör du vill hämta koden från.Här kan du välja om du vill ha en jpeg/gif-bild, flash, eller en enkel textlänk.
När du klickat på en av länkarna får du fram de bilder du kan välja på. Gör ditt val och titta på vänstersidan om bilden.Här hittar du Visa kod
Välj gärna Cleanlink om alternativet finns, det är mest SEO-vänligt för både dig och annonsören.
Välj Öppna länk i nytt fönster om du inte vill förlora din besökare. 
Sen, skapa kod.
Om det är den första annonsen du lägger in på din blogg ska du kopiera båda koderna och lägga in dem i en HTML/JavaScript-gadget.
Nästa gång ska du bara lägga in den övre koden, åtminstone så länge du har kvar gadgeten med den undre koden!

Det står att den undre koden ska in i din kodmall, men det fungerar inte, du kommer att få ett felmeddelande om du försöker. Däremot går det bra om du lägger det i gadgeten.

Nu är det bara att vänta.


Statistik


Du kan när som helst logga in på ditt Adtractionkonto och se hur det går för din/dina annonser.
Kanske behöver du byta till en annan annonsör om dina besökare visar sig helt ointresserade av den annons du valt, men ge det lite tid!
Om du byter för ofta kanske du missar möjligheten till en inkomstkälla.


Utbetalning


För att dina intjänade pengar ska betalas ut behöver du först komma upp i minst 500:-
Utbetalningarna sker omkring den 10:e varje månad och du kommer att se att skatt och arbetsgivaravgifter dras från din inkomst. Dessutom sker en automatisk rapportering till Skatteverket, du behöver alltså inte anmäla din inkomst själv utan den kommer att synas på din nästa deklaration förutsatt att du tjänat något förstås...

Källa: Adtraction

9 comments:

 1. Låter riktigt vettigt! Ska fundera på det i alla fall.
  Jag undrar bara vilka kategorier det finns att välja bland annonserna?

  ReplyDelete
 2. Du kan registrera dig och titta - utan att ansöka om annonser!

  ReplyDelete
 3. Väldigt bra inlägg med tydliga instruktioner. Jättebra!

  Här är en bok man kan sälja och tjänar då 11,70:-/såld bok!

  Kanon tycker jag!

  http://karvegardkonsult.com/Bli_affiliate.pdf

  ReplyDelete
 4. Hej! jag skulle behöva lite hjälp, har försökt få det att funka, har fått min kod men vet inte var jag ska klistra in den ? Hittar ingenting med Java eller HTML ? Mvh

  ReplyDelete
 5. Om du går till din bloggs layoutläge, där man lägger till gadgets och sen klickar på Lägg till gadget kan du i listan hitta HTML/JavaScript. Scrolla ner lite så hittar du rätt gadget :-)

  ReplyDelete
 6. Adtraction är utan tvekan det bästa affiliatenätverk som Sverige har att erbjuda för tillfället. Jag har märkt att många delar den åsikten med mig.

  Men jag förstår inte riktigt när du skriver följande:

  "hittat ett företag som låter mig välja precis vilka företag och vilka annonser jag vill ha på min blogg."

  Jag menar, affiliatenätverk tvingar väl inte på sina medlemmar annonser ? Man får ju välja fritt hos samtliga...

  ReplyDelete
 7. Hej! Tänkte lägga upp nån enstaka annons på min blogg men fick meddelande om att jag borde kolla att webbsidan fungerar i sin helhet. Hur gör jag det? Tacksam för råd.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Monica!
   Har du kollat så att dina länkar på bloggen är fungerande? (http://www.deadlinkchecker.com/) Det är viktigt för annonserande sidor. Annars kan du se över din bloggs adress, vad får du upp om du googlar den?

   Delete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------