Header Ads

Blogspot till Wordpress?

Har du funderat över att byta till Wordpress?
Det finns många skäl att vilja använda WP om du är en seriös bloggare, du kan lösenordsskydda vissa inlägg och enkelt ladda ner tusentals plugins (i dag finns 14 225 plugins i WP's register!) och teman för att förändra din bloggs utseende och funktion.


Samtidigt kräver en Wordpressblogg att du satsar lite mer tid på att ta reda på hur allt fungerar, blogspot är lättare...

Nå, om du vill byta från blogspot till wordpress är det en enkel procedur att flytta över din bloggs innehåll, poster, bilder och kommentarer.

Det första du måste bestämma dig för är om du vill fortsätta blogga helt gratis (och ha vissa restriktioner när det kommer till funktioner) eller om du vill lägga ca 200:-/år på ditt bloggande.

Om du väljer gratisvarianten börjar du med att registrera dig för en gratisblogg på Wordpress.com.
Då får du en bloggadress som den här: http://minadress.wordpress.com
Du kan också använda många av wordpressbloggens funktioner, men inte alla. Du kan till exempel inte lägga till nya plugins och du kan bara välja ett av de teman som redan finns installerade.

Om du däremot vill ha lite mer frihet och är beredd att lägga två hundralappar per år på ditt bloggande kan du registrera en egen domän på Loopia.se och sen köpa plats hos det svenska webhotellet Manufrog.
Via dem får du en gratis testmånad - se om du gillar Wordpress innan du bestämmer dig för att behålla bloggen och betalar för den. Din domän (bloggadress) måste du däremot betala för direkt för att den ska fungera.

Jag tänker inte gå in på alla detaljer för att sätta upp ett konto och installera en wp-blogg här, däremot vill jag visa dig hur enkelt det är att flytta över hela din Blogspotblogg till WP.

I din Wordpressblogg, gå till Verktyg, Importera. Välj Blogger.


Godkänn att wordpress kontaktar ditt Googlekonto för att kunna importera ditt blogginnehåll.
Du kommer att få uppge samma inloggningsuppgifter som du anger då du loggar in på din Blogspot-blogg.

Välj vilken blogg du vill importera (om du har flera).
Nu är det bara att vänta, ju fler inlägg och kommentarer du har desto längre tid tar importeringen.

Kolla din blogg!

Finns ditt innehåll där? Bra!
Om det uppstår något problem kan du göra om proceduren, det innehåll som redan blivit importerat påverkas inte, bara det som utelämnats. Samma sak gäller om du bloggar vidare på din Blogspotblogg, du kan alltid göra om importeringen till Wordpressbloggen.

Lycka till!

16 comments:

 1. Hej,
  Jag har testat detta för att se om jag är intresserad av att byta plattform. Tyvärr laddas enbart titeln på alla mina inlägg in på den nya wordpress-bloggen. Vet du varför det skulle bli så?

  ReplyDelete
 2. Jag undrar om man kan importera hela mallen från bloggen med så det ser exakt likadant ut fast med wordpress. Ha funderat ibland men vågar inte riktigt. Har wordpress via hotmail men använder inte den så mycket för jag har svårt att förstå detn. :)
  Tacksam för svar! =)
  Kram!

  ReplyDelete
 3. Glömde skriva min bogg adress :)http://www.futurum-nobis-est.com/
  Tack!

  ReplyDelete
 4. Ann -Sofie, tyvärr kan du inte ta med dig din mall, blogspot och wordpress är inte alls uppbyggda på samma vis.

  ReplyDelete
 5. Jag försöker importera till wordpress men får bara detta meddelnade när jag tryckt godkänt: Sidan du begärde kunde inte visas. En annan webbplats begärde åtkomst till ditt Google-konto men begäran var ogiltig. Kontakta webbplatsen som du försökte använda när du fick det här meddelandet och informera om problemet. Här följer ett detaljerat felmeddelande:

  Webbplatsen "http://wordpress.com" har inte registrerats.

  ReplyDelete
 6. Kan man göra samma sak fast till blogg.se? :)

  ReplyDelete
 7. Undrar hur jag gör för att flytta wordpress bloggen hit? Har försökt, men det lyckas inte....

  ReplyDelete
 8. Paula - du behöver först konvertera din wordpressfil innan du kan ladda upp den på din Blogspotblogg.

  Du börjar alltså först med att skapa en exportfil i wordpressbloggens admindel (verktyg) och sen går du till den här sidan: http://wordpress2blogger.appspot.com/

  Här konverterar du din fil. Sen ska det fungera att ladda upp den på Blogger.

  ReplyDelete
 9. Hej!

  Har försökt det o slapp till att jag skulle flytta. Men kom ett meddelande att det misslyckades.En kod: bx-z9kvi


  VAd göra?

  ReplyDelete
 10. Paula - tyvärr, jag hittar ingen förklaring till den felkoden. Det brukar fungera att googla på dem, men den här ger inget förslag på lösning.

  ReplyDelete
 11. Kan man flytta över en blogg.se blogg till blogsot?

  ReplyDelete
 12. Emmy - nu minns jag inte på rak arm, men visst finns det en exportera-funktion på blogg.se? I såna fall ska det nog gå att ordna. Jag flyttade en blogg.se blogg för länge sen, men som sagt - det var för länge sen ;-)

  Jag har för mig att man var tvungen att ta vägen om en wordpressblogg först (för att få ett filformat som gick att använda) och sen konvertera den filen i sin tur till xml som blogspot använder. Sen gick det att ladda upp den på Blogspot.
  Tyvärr skickar inte blogg.se med kommentarerna när du exporterar därifrån så de tappar du.

  Det är nog enklare att lämna en stor länk på blogg.se bloggen att du flyttar till blogspot och låta dina besökare hitta rätt själva.

  ReplyDelete
 13. En (dum?) fråga bara som jag hoppas du kan hjälpa med...när man nu gör förflyttningen från Blogspot till Wordpress -- försvinner de inlägg man har på sitt Blogspot-konto då -- eller kopieras de bara över?

  Alltså, de "gamla inläggen" försvinnar väl inte utan ligger alltid kvar på Blogspot till dess jag själv väljer att radera/ta bort kontot?

  Tusen tack för svar :-)

  ReplyDelete
 14. Linneasdotter - ja, inläggen koopieras bara, precis som du säger. Du måste själv ta bort dem eller radera bloggen för att de ska försvinna.

  ReplyDelete
 15. Jag börjar bli osäker. Vad är din rekommendation? At ha blogspot eller wordpress? Jag har blogspot idag och funderar på att flytta den till wordpress. Men det ser inte ut som du visar. Jag får inte samma meny som du och har ingen importera. Kanske ska ha kvar blogspot ändå.....
  Tack för svar.
  Annette
  www.annehem.blogspot.se

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------