Header Ads

Köp en domän via Blogger

Tidigare skrev jag om att byta bloggadress - men vill du kan du också byta domän, alltså få en egen adress utan .blogspot i namnet.

Det kostar just nu 10 dollar, alltså drygt 60:- per år.
Om du är en seriös bloggare kanske det är värt de tiorna?Klicka först på Inställningar, Publicering och sen på länken Egen domän.När du kommer dit ska du fundera över vilken adress du vill ha och vilken "ändelse" - alltså domän.
Blogger erbjuder inte någon .se domänändelse, men däremot .com, .net, .org, .info, och .biz.
(jag kommer att skriva om .se adresser i ett senare inlägg, det är lite krångligare)Välj domän, adress och betalningssätt.
Som du kan se kommer dina gamla besökare inte att stanna/fastna vid din gamla adress, Blogger dirigerar om din trafik till din nya adress.

Spara när du är nöjd och betala för din nya domänadress.

Visst är din blogg värd vad ett par chokladkakor eller några luncher kostar ?!?

2 comments:

  1. Superbra tips! Jag har precis fixat en domän och jag tänkte höra med dig om du stött på samma problem som jag. Alla mina bloggar som jag följer är borta, Flickr-länken fungerar inte och jag kan inte längre snabbredigera mina inlägg. Vet du vad detta beror på? Mvh Josefin

    ReplyDelete
  2. Tyvärr, jag har inte själv bytt en blogger-adress mot en köpt domän så jag vet faktiskt inte. Förhoppningsvis kanske en annan läsare stött på samma problem...
    Lyssna gärna på vårt forum, sannolikt kan du hitta tips där.

    ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------