Header Ads

Flytta bloggen till annat konto


Vill du flytta din blogg till ett annat googlekonto (mailadress) men inte byta bloggadress eller krångla med att exportera och importera innehållet?
Det är enkelt!
Gör så här:

Öppna båda dina bloggkonton och gå sen till Inställningar i det bloggkonto där du har bloggen du vill flytta.
Välj Tillstånd.Nu ska du lägga till en ny skribent, alltså det bloggkontots mailadress du vill flytta bloggen till.Fyll i mailadressen och skicka en inbjudan.


Nu får du ett mail till den här adressen som du ska svara på. Klicka på länken i mailet och acceptera inbjudan.I ditt nya bloggkonto kommer nu bloggen upp i listan över tillgängliga bloggar på Instrumentpanelen. Du kan hitta bloggen på båda dina konton just nu.Gå nu till ursprungskontot och gör den nya skribenten till admin, du måste ju ha fullständiga rättigheter om du ska kunna "ta över bloggen".


När du nu har två konton som har adminrättigheter kan du - om du vill - radera det första kontot, det där bloggen kom ifrån.
Det är inte nödvändigt, du kan fortfarande enbart logga in via det nya kontot (nya mailadressen) eller använda det konto som passar för stunden om du spar bloggen på båda platserna.Nu har du flyttat din blogg!
Visst var det enkelt!

5 comments:

 1. Tack för ännu en jättebra post!

  ReplyDelete
 2. Åh, tackar för det jättebra tipset. Det har varit lite drygt att behöva använda två olika webläsare för att samtidigt kunna accessa två bloggar på olika google-konton =)

  ReplyDelete
 3. Det ser inte likadant ut nu förtiden och det var ett himla in- och utloggande samt en massa klurande.
  Tips.
  -Skriv i början att man ska två webbläsare, jag använder mestadels flikar som jag tabbar mellan.
  -Uppdatera bilderna till nya versionen ;-)

  För övrigt bra!

  ReplyDelete
 4. Nu, 2018, hittar jag detta och provar. :) Jag har lagt till den nya adressen (G Suite Bas-konto) jag vill ha som istället för det konto jag har idag. Allt går bra, har ändrat så att mitt nya konto t o m står som "Skapad av". Men jag kan ändå inte ta bort ursprungskontot (vilket jag vill).

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------