Header Ads

Fixerad (statisk) bild på din bakgrund


Vill du ha en fixerad bild (statisk) som alltid ligger kvar i samma hörn oavsett hur du scrollar upp och ner på din blogg?

Du kan välja om du vill att din bild ska ligga i något av de övre hörnen eller i något av de nedre, allt eftersom vad som passar bäst på just din blogg.

Det är enkelt att ordna!

Börja med att ladda upp den bild du vill använda hos din webhost (t.ex. Photobucket).

Gå till din bloggs Layoutläge, Redigera HTML och klicka på Ctrl+f på ditt tangentbord.
Skriv in </head> i sökrutan. Klicka på enter. Du kan också söka upp den här delen av bloggen manuellt om du vill.

Välj den rätta av följande fyra koder, beroende på vart på bloggen du vill ha din bild, och klistra in den precis ovanför </head>

Övre vänstra hörnet:<script language="JavaScript" src="http://buschiq.webs.com/statiskbild/topleft.txt" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://DIN_BILDADRESS_HÄR")</script>

Övre högra hörnet:


<script language="JavaScript" src="http://buschiq.webs.com/statiskbild/topright.txt" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://DIN_BILDADRESS_HÄR")</script>

Nedre vänstra hörnet:


<script language="JavaScript" src="http://buschiq.webs.com/statiskbild/bottomleft.txt" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://DIN_BILDADRESS_HÄR")</script>

Nedre högra hörnet:


<script language="JavaScript" src="http://buschiq.webs.com/statiskbild/bottomright.txt" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://DIN_BILDADRESS_HÄR")</script>Nu går du tillbaka till din uppladdade bild och kopierar bildens direktlänk.
Klistra in den i koden du la in i kodmallen - där det står "http://DIN_BILDADRESS_HÄR"
Var noga med att citat-tecknen ("") inte försvinner.

Nu kan du förhandsgranska din blogg och om det ser bra ut - spara!
6 comments:

 1. Hej!

  Sorry att det här inte kommer att handla om inlägget, men den där "fråga-saken" funkar inte just nu. Och min fråga är lite akut.

  Jo, min header på min blogg (http://lillalowan.blogspot.com/) går inte att radera! Jag bytte mall precis och min header passar VERKLIGEN inte med mallen. När jag trycker på "Ta bort bild" så funkar det inte... Inget händer lixom. Vad ska jag göra?

  Iaf, jag försökte lösa problemet på egen hand genom att gå in på Redigera HTML. Längst ner i min mall hittade jag en kod sim tydligen var hela headern; bloggbeskrivning, bild och rubriken. Jag testade att radera hela den och sedan "Förhandsgranska". Då försvann hela headern, och det var ju inte mitt mål. Då kom det upp dte där när man byter mall, det där röda som betyder nåt i stil med "om du gör det här så försvinner ____ | Bekräfta och spara | Avbryt" Jag tryckte ju då på avbryt eftersom jag inte ville riskera någonting.
  Men, nu till saken.
  Om jag gör så, och trycker på Bekräfta och spara, kan jag då gå till Sidelement och lägga till en header "på nytt"?

  Hoppas du svarar, för jag behöver verkligen hjälp nu...

  /Lowan

  ReplyDelete
 2. Lowan!
  Maila mig, jag kan inte kontakta dig på annat vis eftersom att det inte går att kommentera på din blogg och du inte har satt ut någon mailadress. Jag hjälper dig, vi fixar det där ska du se!

  ReplyDelete
 3. Ah okej. Min mejl e lovinalji@hotmail.com
  Jag hittar inte din...

  ReplyDelete
 4. Först och främst vill jag tacka för alla tips råd..jättebra sida, du är så duktig och förklarar så bra. Nu till min fråga kan man ha flera bilder en i varje hörn?
  kram Elsa

  ReplyDelete
 5. Nu funkar inte egen signatur till bloggen. KAn du förklara närmare? Och så såg jag på en blogg att de hade en postlåda till e-mail addressen. Var hittar jag en sådan? Hälsn,Paula

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------