Header Ads

Testa din bloggs uppladdningstid

En snygg och stylad blogg gör att dina besökare känner att du lägger ner tid och engagemang på din blogg, men ibland kan alla de saker man lägger upp på bloggen göra att sidan laddar långsammare. Många foton kan vara en orsak, gadgets som länkar till små program på andra sidor (t.ex. Feed Jit, besöksräknare etc) kan vara en annan.

De som har en snabb uppkoppling (bredband, höghastighetsuppkoppling) märker kanske inte av det, medan de som har en långsammare uppkoppling kanske hinner tröttna innan din bloggs sida laddats färdigt och därför väljer att gå vidare till en annan sida. Det vill vi ju inte!

Hur kan vi då avgöra om uppladdningstiden försämrats när vi lagt in något nytt på vår blogg?

Det finns ett antal sidor på internet där man kan skriva in sin bloggs webadress och låta deras program beräkna uppladdningstiden. Prova gärna både med och utan dina gadgets/sidelement och se om det gör stor skillnad. Antagligen kommer det bara att skilja sekunder och då är det bra, men ev. kan något du lagt till på din blogg ställa till problem och då är det ju bra att veta.

Olika webläsare ger också olika laddningtider, jag provade att ladda familjeliv.ses sida i Firefox (8 sekunder) respektive i Internet Explorer (21 sekunder). Stor skillnad alltså!

Här kan du testa din sida: Stopwatch

4 comments:

 1. Kan man också ta reda på varför sidan ibland inte kan visas? Jag har det problemet med både min egen och andras blogspotsidor, men jag förstår inte varför. Är det för många gadgets/widgets på sidan?
  Helen

  ReplyDelete
 2. Nja, inte med den här testen, den visar bara tiden det tar.
  Jag vet faktiskt inte själv varför det blir så, kanske kan det bero på hög trafik antingen på Blogspot eller hos din internetleverantör?

  ReplyDelete
 3. Min sida tog 00:00:02.109 i IE....Rätt bra :)

  ReplyDelete
 4. Jättebra resultat!
  I går tog fixa-bloggen fyra sekunder på sig, idag två. Det beror nog en hel del på hur mycket trafik det är hos internetleverantören för tillfället skulle jag tro :-)

  Varje gång jag ser din sida med dina vackra katter blir jag lika glad. De är verkligen underbara!

  ReplyDelete

-------------------------------
Lämna gärna en hälsning! Har du en bloggfråga är du välkommen att ställa den på vårt forum. På så vis kan fler svara alternativt få hjälp om de har samma problem. Tack!
Du hittar en länk till forumet högst upp till vänster här på Fixabloggen.
-------------------------------